Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
22. 10. 2016,
12.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec Sölden svetovni pokal

Sobota, 22. 10. 2016, 12.55

6 let, 6 mesecev

Žan Kranjec ima dovolj besed

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

"Čas je, da pokažem, kaj sem delal v preteklih mesecih," pred nedeljskim prvim moškim veleslalomom nove sezone v Söldnu poudarja Žan Kranjec.

Žan Kranjec bo slovenski adut nedeljskega dela söldenskega odprtja sezone. | Foto: Žan Kranjec bo slovenski adut nedeljskega dela söldenskega odprtja sezone.

Medtem ko so dekleta že vstopila v novo smučarsko sezono, je Žan Kranjec na streljaj oddaljeni progi ledenika Rettenbach opravil še zadnji trening pred nedeljsko tekmo. Pričakuje jo občutno bolj optimistično in odločno kot vse predhodne ledeniške uverture. Deloma zaradi ugodnejšega štartnega izhodišča, predvsem pa na račun občutka o dobri pripravljenosti.

Karte na mizo že v prvi vožnji

"Če sem v pretekli sezoni svoje uvrstitve pogosto izboljševal z dobrimi drugimi vožnjami, želim tokrat maksimalno napasti že v prvo. Jasno, ne brezglavo, a predvsem brez 'tipanja'. Navsezadnje progo dobro poznam, ugodna pa je tudi podlaga," razmišlja 23-letni veleslalomist, ki si, že nekoliko naveličan napovedovanja, želi predvsem tekmovalnega izražanja. "Ja, res je čas, da se začne zares. Želim pokazati, kaj sem delal v preteklih tednih."

Vsaj med petnajsterico

Za edinim slovenskim smučarjem, sposobnim kosanja s širšim veleslalomskim vrhom (Miha Hrobat, ki bo nastopil v nedeljo, nima realnih možnosti za finale), je po trenerskih zagotovilih najboljše pripravljalno obdobje. Po letih negotovosti in pogostega ubadanja z opremo je tokrat samozavesten tudi na tej ravni. Kakšen odstotek pa bi lahko pridobil tudi po laserski operaciji oči, s katero se je rešil leč in izostril vid. In kam bi ga lahko to popeljalo?

"V tej sezoni se želim najprej redno uvrščati med petnajsterico. Tudi deseterica se mi zdi dosegljiva. No, nato pa bi že lahko pogledal tudi proti stopničkam. Če ne letos, pa v prihodnji sezoni," pravi smučar, čigar najboljša rezultata v karieri sta 12. (Val d'Isere) in 13. (Hinterstoder) mesto iz pretekle sezone.   

Ne spreglejte