Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 12. 2022,
17.20

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Paralelni slalom Gloria Kotnik Žan Košir

Sobota, 10. 12. 2022, 17.20

1 leto, 4 mesece

Deskanje (ekipna tekma), Winterberg

Žan in Gloria šesta na ekipnem paralelnem slalomu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Gloria Kotnik Žan Košir | Gloria Kotnik in Žan Košir sta na paraleni ekipni tekmi osvojila šesto mesto. | Foto Sloski Snowboard

Gloria Kotnik in Žan Košir sta na paraleni ekipni tekmi osvojila šesto mesto.

Foto: Sloski Snowboard

Slovenska deskarja Gloria Kotnik in Žan Košir sta na ekipnem paralelnem slalomu v Winterbergu, na prvi tekmi svetovnega pokala alpskih deskarjev v sezoni, zasedla šesto mesto. Po ekipni tekmi so opravili še kvalifikacije za nedeljski posamični tekmi v paralelnem slalomu, tam bosta slovenske barve branila Glorija Kotnik in Tim Mastnak.

Slovenca sta se na progo Poppenberg odpravila trikrat. V predkrogu sta bila prepričljivo boljša od poljske dvojice Mikolaj Rutkowski/Maria Chyc, v prvem pa je po nekaj težavah Koširja (zaletel se je v startna vratca in nato lovil ter uspešno ujel tekmeca Kanadčana Arnouda Gaudeta) stvari na svoje mesto postavila Kotnikova, ki je bila boljša od Megan Farrell.

V četrtfinalu je Košir brez napak in z lepo prednostjo končal dvoboj proti lani enemu boljših slalomistov, Avstrijcu Arvidu Aunerju. Vse do zadnjih vrat je kazalo na slovensko uvrstitev v polfinale, a je po manjši napaki Kotnikove proti Avstrijki Claudii Riegler prva ostala brez nje.

Slovenska dvojica je tako končala tekmovanje in zasedla šesto mesto.

Zmagovalca Gian Casanova in Ladina Jenny. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zmagovalca Gian Casanova in Ladina Jenny. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zmagala sta Švicarja Gian Casanova in Ladina Jenny pred Avstrijcema Andreasom Prommeggerjem in Danielo Ulbing ter Poljakoma Oskarjem Kwiatkowskim in Aleksandro Krol.

V finalu posamične tekme Mastnak in Kotnik

V finale nedeljske slalomske preizkušnje sta se uvrstila dva Slovenca. Tim Mastnak je v kvalifikacijah, ki so bile na sporedu po ekipni tekmi, zasedel sedmo mesto, Gloria Kotnik pa je bila 14. Izpadla sta Rok Marguč z 19. in Žan Košir s 23. časom.

"Vedel sem, da sem dobro pripravljen tudi v slalomu, zato sem tekmovanje začel samozavestno. Uspeli sta mi dve vožnji, v prvi sem imel nekaj slabše razmere, v drugi sem bil pa res hiter. Tako dobro v slalomu sezone še nikoli nisem začel, tako da sem res lahko zadovoljen in upam, da bom tako zadovoljen tudi po tekmi," je dejal Mastnak.

Velenjčanka se bo v osmini finala pomerila s Claudio Rieger, ki ji je nasproti stala že v drugem krogu današnje ekipne tekme. Bo tokrat uspešnejša mlajša tekmica? "Upam. Nov dan, nova tekma, veselim se dvoboja s Claudio!" je povedala bronasta olimpijka, ki se je sicer nadejala še malenkost boljšega kvalifikacijskega rezultata.

"Za nami je specifičen in dolg dan. Gloria je z dvema solidnima vožnjama dosegla osnovni cilj. Upam, da ga jutri nadgradi. Danes je enkrat že pokazala, da je Rieglerjeva premagljiva. Tim je, predvsem z odlično drugo vožnjo, potrdil dobro pripravljenost in si izboril dobro izhodišče za finale. Žan je napako naredil v 'nepravem', ravnejšem delu proge in zato ostal brez finala, Rok pa je bil po dolgem času zelo zelo blizu, kar je lep obet za naslednje tekme," pa je z Winterberga sporočil Jure Hafner, strokovni vodja paralelnih disciplin. 

Finale najboljše ženske in moške šestnajsterice bo v nedeljo ob 10.00.
Izidi:
 1. Švica 2  (Gian Casanova/Ladina Jenny)
 2. Avstrija 1 (Andreas Prommegger/Daniela Ulbing)
 3. Poljska 1 (Oskar Kwiatkowski/Aleksandra Krol)
 4. Avstrija 2 (Arvid Auner/Claudia Riegler)
 5. Nemčija 3 (Yannik Angenend/Carolin Langerholst)
 6. Slovenija (Žan Košir/Gloria Kotnik)
 7. Nemčija 2 (Elias Huber/Melanie Hochreiter)
 8. Japonska 1 (Daichi Shimizu/Tsubaki Miki) 
Ne spreglejte