Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2019,
12.29

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Gorazd Bertoncelj Timi Zajc Timi Zajc Smučarska zveza Slovenije

Torek, 29. 1. 2019, 12.29

5 let, 2 meseca

Skakalce čakajo prvi poleti sezone

Zajc proti novosti brez strahu, za polete ena neznanka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Timi Zajc | Timi Zajc je po vrnitvi v domovino ponovil, da januarske nedelje, ko je kot prvi skakalec, rojen v tem tisočletju, skočil na zmagovalni oder svetovnega pokala, ne bo nikoli pozabil. | Foto Vid Ponikvar

Timi Zajc je po vrnitvi v domovino ponovil, da januarske nedelje, ko je kot prvi skakalec, rojen v tem tisočletju, skočil na zmagovalni oder svetovnega pokala, ne bo nikoli pozabil.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski skakalni tabor je na zadnji postaji v Saporu dočakal prve stopničke sezone. Sploh prvič v karieri je na oder za zmagovalce svetovnega pokala stopil 18-letni Timi Zajc, ki pravi, da januarske nedelje ne bo nikoli pozabil. Zdaj je misli že usmeril proti koncu tedna, ko ga čakajo prvi poleti v karieri. Karavana, tudi s sedmimi Slovenci, se seli v Oberstdorf, kjer letalce čakajo tri posamične tekme. Popolna ekipa bo znana po sredinem treningu. Na novinarski konferenci so bili prisotni tudi mladi upi, ki so na preteklem SP na ekipni tekmi skočili do brona.

Timi Zajc
Sportal Vesele novice iz Japonske: Timi Zajc do uspeha kariere! #video

Po 20 tekmah svetovnega pokala v novi sezoni je slovenska skakalna reprezentanca pretekli konec tedna dočakala svojega predstavnika na zmagovalnem odru.

Za veselje je z drugim mestom - prehitel ga je le trikratni zaporedni zmagovalec Stefan Kraft - poskrbel 18-letni Timi Zajc, ki je bil v središču novinarske konference. Na tej so bili prisotni tudi člani bronaste ekipe s preteklega mladinskega svetovnega prvenstva v Lahtiju Aljaž Osterc, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Žak Mogel, ki so bron osvojili pod vodstvom Matjaža Triplata.

Skakalce je pričakala torta za zadnje uspehe. | Foto: Skakalce je pričakala torta za zadnje uspehe.

"Čestitam celotni ekipi, tudi obema trenerjema. Želim vam, da ne bi bilo nobenih poškodb. Dosegli ste ogromen uspeh in nam vsem dali nov motiv. Našo podporo imate, srečno najprej v Oberstdorfu, nato na svetovnem prvenstvu in vse do konca sezone v domači Planici," je slovenski skakalni karavani čestital Ljubo Jasnič, predsednik odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo.

Večkrat je bil blizu, zdaj vesel, da mu je uspelo

Torta SloSki | Foto:

Skakalec iz Hramš je postal prvi tekmovalec, rojen v tem tisočletju, ki si je priskakal stopničke svetovnega pokala. Po napornem popotovanju iz Japonske v domovino so mu v ponedeljek v domačem kraju pripravili sprejem, v torek pa je stopil še pred sedmo silo in podoživel občutke zadnjega konca tedna.

"Večkrat sem bil že blizu, a mi je na koncu nekaj zmanjkalo. Zdaj sem končno dočakal stopničke in si oddahnil, čeprav si nahrbtnika z bremenom nisem nikoli nalagal. Sem v dobri formi in veselim se prihodnjih tekem," je dejal 18-letnik na novinarski konferenci, na kateri je bilo veliko govora tudi o selitvi Primoža Peterke v tujino.

Primož Peterka
Sportal Primož Peterka prekinil pogodbo s SZS. Odhaja v Turčijo.

Timi Zajc po uspehu kariere:

Pred Zajcem novost, ki se je veseli

Za Zajca bo prihodnji konec tedna nekaj posebnega. Sploh prvič se bo podal na letalnico. "Že od lani sem čakal in po tiho upal, da bom nastopil že lani, a na koncu nisem dobil zelene luči. Komaj čakam, da vidim, kako je na poletih. Pred očmi imam le, da moram prvi skok preživeti, potem pa upam, da bo steklo. Bomo videli, ali sem za polete. Strahu ni," se najstnik veseli Oberstdorfa. Iz rok Jožeta Mermala, pokrovitelja BTC, je za drugo mesto prejel ček za 2.000 evrov nagrade. 

Med petkom in nedeljo tam skakalce čakajo kar tri tekme na letalnici, saj so odpovedano tekmo iz Titisee-Neustadta prestavili v Oberstdorf.

Glavni trener Gorazd Bertoncelj bo v Oberstdorfu računal na sedmerico. | Foto: Vid Ponikvar Glavni trener Gorazd Bertoncelj bo v Oberstdorfu računal na sedmerico. Foto: Vid Ponikvar Sedmerica na letalnico, v sredo znan zadnji potnik 

Slovenija bo imela pravico nastopa s sedmimi tekmovalci. Glavni trener Gorazd Bertoncelj bo v Nemčijo ob Zajcu odpeljal Anžeta Laniška, Anžeta Semeniča, Domna Prevca, Jurija Tepeša, Žigo Jelarja. 

Zadnji potnik bo znan po sredinem treningu v Planici, in sicer se bo Bertoncelj odločil med Jernejem Damjanom in Tilnom Bartolom. Peter Prevc še ni v pravi formi, da bi ga vzeli na letalnico, je dejal glavni trener A-ekipe.

Svetovni pokal, Oberstdorf:

Petek, 1. februar
14.45 kvalifikacije
16.00 posamična tekma

Sobota, 2. februar
14.45 kvalifikacije
16.00 posamična tekma

Nedelja, 3. februar
14.30 kvalifikacije
16.00 posamična tekma
 

Preberite še:

Timi Zajc
Sportal Kraftu vetrovna loterija, Zajc takoj za najboljšimi
Ne spreglejte