Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
27. 12. 2015,
21.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Drev Katarina Lavtar Tina Robnik Lienz Lara Gut

Nedelja, 27. 12. 2015, 21.47

8 let

Zadišalo je po slovenski senzaciji v Lienzu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po odstopu Ane Drev, ki je vodila po prvi vožnji, se je nove veleslalomske zmage v svetovnem pokalu v Lienzu veselila Švicarka Lara Gut.

Slovenska ženska reprezentanca je na zadnjem veleslalomu v koledarskem letu ostala brez točk. Toda po prvi polovici preizkušnje v Lienzu na avstrijskem Tirolskem je kazalo občutno bolje, celo pravljično. Izkušena Ana Drev, ki je po rezultatskem stopnjevanju nastopila znotraj prve jakostne skupine, je bila namreč po prvem teku v vodstvu. Kljub drobni napaki na ciljni strmini je našla najhitrejšo linijo na progi Schossberg. "To je le polovica tekme. Še enkrat bo treba napasti," je po sanjskem izhodišču dejala 30-letna Šmarčanka, ki se je držala svojih besed, a se je njen napad v drugem teku končal v snegu še pred prvim merjenjem vmesnega časa. Po napaki je po vodi splavala priložnost za senzacionalno zmago ali vsaj krstno uvrstitev na stopničke za zmagovalke. Njen najboljši rezultat tako ostaja sedmo mesto iz Courchevela.

"Moj trenutek bo prišel!"

"Zgodilo se je prehitro, da bi vse skupaj dojela. Napadla sem na vso moč, a zdrsnila. Škoda. Imam pa čisto vest. Vem, da sem storila vse, kar je bilo v moji moči. Zavedala sem se, da mi uspeh prinaša le napad. Ne bi se mogla sprijazniti s sedmim ali osmim mesto. Obenem tudi vem, da sem v dobro formi. Moje smučanje je na visoki ravni."

"Prav zaradi tega se tolažim, da bo moj trenutek zanesljivo prišel. Morda se mi bo posrečilo na naslednji tekmi," je po zapravljeni priložnosti za rezultat kariere na postavitvi svojega trenerja Denisa Šteharnika dejala Drevova in v cilju sprejemala čestitke za "zmago" v prvem teku. Roko ji je stisnila tudi vidno razočarana druga slovenska finalistka Katarina Lavtar. Tudi ona je po napaki na drugi progi ostala praznih rok.

Pogumen debitantski nastop Mete Hrovat

Že po prvem teku pa se je veleslalom končal za mlajšo polovico slovenskega kvarteta. Tini Robnik je kmalu po štartu spodneslo zunanjo smučko, tako da je pristala na boku in brez želene uvrstitve med dobitnice točk. Precej bližje trideseterici je bila komaj 17-letna debitantka v svetovnem pokalu Meta Hrovat.

Kranjskogorčanka, ki je imela v ciljni areni veliko skupino navijačev, je po pogumen nastopu pristala na 35. mestu, od finala pa jo je ločilo pičlih 16 stotink sekunde. "Vesela sem, da sem dobila priložnost. Žal nastopa nisem izpeljala v želenih okvirih. Po vsej verjetnosti sem imela prevelike oči," je dejala ena najobetavnejših slovenskih alpskih smučark.

Lara Gut okrepila vodstvo v skupnem seštevku

Medtem ko so Slovenke sklonjenih glav zapuščale ciljno areno, pa se je širok nasmeh znova naselil na obraz Lare Gut. Švicarka se je veselila še tretje zmage na zadnjih štirih tekmah in skupno šestnajste v karieri. Z njo je še povečala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, pomagal pa ji je tudi odstop Američanke Lindsey Vonn.

Gutova je bila v dobrem položaju že po prvem teku, saj je za dve stotinki sekunde zaostajala le za Drevovo. V drugo je bila na selektivni progi še nekoliko odločnejša in v obračunu petih vrstnic osvojila zadnjo veleslalomsko zmago v letu 2016.

Ne spreglejte