SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Za medaljo bomo morali preostali trije narediti korak naprej"

3

termometer

Na posamični tekmi na veliki skakalnici na SP je dal Slovencem razlog za veselje Peter Prevc s srebrno medaljo. Ostali trije se niso ravno proslavili. Na ekipni tekmi bodo morali stopiti na plin.

Peter Prevc drugo mesto, Robert Kranjec 25., Jaka Hvala 27. in Jurij Tepeš 28. mesto so bile uvrstitve slovenskih skakalcev na veliki napravi na svetovnem prvenstvu v Predazzu. Srebrni Prevc je imel razlog za veselje ob svoji uvrstitvi, ostali trije pa so pričakovali nekoliko več, saj so sposobni skočiti dlje. "Malo imam težave s smučmi. 'Špura' na mizi je široka. Pri prvem skoku sem dal kolena bolj skupaj, v finalu pa še bolj. In je šlo na bolje," je svoj nastop na veliki skakalnici ocenil Robert Kranjec. Razmere, ko veter piha od zadaj, mu niso ravno pisane na kožo, v navadi pa je v Predazzu, da popoldne piha skakalcem ravno v hrbet.

Se pa je nemudoma dotaknil uspeha Petra Prevca, ki je osvojil na tem prvenstvu po bronasti še srebrno medaljo: "Peter je naredil tisto, kar obvlada. Odlično je skočil in čestitam mu za oba dosežka."

Ob odličnem Prevcu in bolje razpoloženimi ostalimi tremi skakalci bo lahko Slovenija računala na vidnejšo uvrstitev tudi na ekipni tekmi. V tej sezoni je četverica Tepeš-Hvala-Kranjec-Prevc vedno stala na odru za zmagovalce, dvakrat celo na najvišji stopnički. "Moramo biti realni. Za vsako medaljo se bo treba boriti. So štirje Norvežani, Nemci, Avstrijci, ki jih prej ni bilo, Japonci in Poljaki. Mi trije bomo morali narediti korak naprej in upam, da bomo prišli do tistega, kar si sami želimo," pa je Kranjec uperil pogledal proti sobotni ekipni tekmi na veliki skakalnici, ki se začne ob 16.30.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin