Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
18.11

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

svetovno prvenstvo Kranjska Gora

Četrtek, 24. 1. 2019, 18.11

5 let, 3 mesece

SVETOVNO PRVENSTVO ZA SMUČARJE INVALIDE, KRANJSKA GORA

Za konec SP v Kranjski Gori podelili še medalje slalomistkam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Henrieta Farkasova | Henrieta Farkasova je osvojila zlato medaljo. | Foto Reuters

Henrieta Farkasova je osvojila zlato medaljo.

Foto: Reuters

Z današnjim ženskim slalomom se je končal prvi del svetovnega prvenstva v alpskem smučanju za športnike invalide, ki je potekal v Kranjski Gori. Konec meseca bodo smučarji tekmovali še v Italiji, kjer bo Na žlebeh (Sella Nevea) še hitri del SP, kjer pa ne bo edinega slovenskega udeleženca Jerneja Slivnika.

Zadnje tri komplete medalj so podelili danes, pretiranih presenečenj pa ni bilo. V slalomu v kategoriji slepih in slabovidnih je zlato medaljo osvojila Slovakinja Henrieta Farkasova, srebrna je bila Britanka Menna Fitzpatrick, bronasta Avstralka Melissa Perrine.

Francozinja Marie Bochet je bila nepremagljiva v konkurenci stoječi, srebro je osvojila Kanadčanka Frederique Turgeon, bron Nemka Andrea Rothfuss. Z dvojnim nemškim zmagoslavjem pa se je končala tekma v konkurenci sedečih smučark; svetovna prvakinja je postala Anna-Lena Forster, za njo sta se uvrstili rojakinja Anna Schaffelhuber in Japonka Momoka Muraoka.

Tekmovanje se seli v Italijo

Tekmovanje se seli v Italijo, kjer bo uvodoma 27. januarja na sporedu trening smuka v moški in ženski konkurenci. Medalje v smuku bodo delili 29. januarja, v superkombinaciji 31., v superveleslalomu pa 1. februarja, ko se bo tekmovanje, ki sploh prvič poteka v dveh državah, tudi končalo.

Jernej Slivnik je kot edini Slovenec nastopil v veleslalomu in slalomu v ponedeljek in sredo, osvojil pa je 17. in deseto mesto.

"Trudimo se, da vsako leto dvignemo raven tekmovanja. Menim, da nam je to v Kranjski Gori uspelo. Začenši s progo, ki je bila izvrstno pripravljena. Zato vse pohvale ASK Kranjska Gora, na tem mestu pa zahvala in velika pohvala organizatorju Hit Alpinea, ki je poskrbel za brezhibno in izvrstno izvedbo tekmovanja," je ob koncu dogajanja v Sloveniji dejala Anja Škutelj Svetić, direktorica prvenstva, sicer pa tudi direktorica tekem svetovnega pokala v paraalpskem smučanju.

Po koncu svetovnega prvenstva pa se bo karavana parasmučarjev spet vrnila v Slovenijo, saj bosta 3. in 4. februarja v Kranjski Gori še dve tekmi svetovnega pokala, po dva veleslaloma v moški in ženski konkurenci.

Jernej Slivnik
Sportal Slivniku še deseto mesto na SP v Kranjski Gori
Jernej Slivnik
Sportal Slivnik domače SP začel s 17. mestom
Ne spreglejte