Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
6. 10. 2015,
7.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tim-Kevin Ravnjak deskanje snežni žleb slopestyle

Torek, 6. 10. 2015, 7.57

8 let

Z novimi triki sanja o olimpijski trilogiji

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak za novo sezono pripravlja nove vratolomne trike, glavna novost pa je želja, da bi nastopal v vseh treh olimpijskih disciplinah.

Tim-Kevin Ravnjak se je z osvojeno bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu v lanski sezoni prebil v sam svetovni vrh deskanja prostega sloga. Najboljše dosežke mladi Velenjčan dosega v snežnem žlebu, na uvodni tekmi letošnje sezone svetovnega pokala na Novi Zelandiji pa se je prvič v karieri prebil tudi v finale v snežnem parku (slopestyle).

Sladko-grenka novozelandska izkušnja

"Pred uvodnima tekmama sem 11 dni prebil na Japonskem. Ker sem tam dobro treniral, sem zelo samozavestno odšel na Novo Zelandijo, kjer sem se prvič prebil v finale v slopestylu. Na enem od doskokov v finalni vožnji sem žal priletel na stegnjene noge. Posledično sem si preščipnil živec med vretenci, tako da tri dni nisem mogel nič početi. Dali so mi tri injekcije v hrbet in tako močne tablete, da se nisem znal voziti," se neprijetne izkušnje iz dežele kivijev spominja Ravnjak, ki je teden dni pozneje nastopil tudi v snežnem žlebu: "Žleb sem preizkusil šele na dan tekme. Vseeno sem le za las zgrešil finale."

Z Nove Zelandije je odpotoval naravnost na indonezijski otok Bali, si vzel nekaj dni počitka, nato pa se po osmih tednih potovanj vrnil domov in nadaljeval priprave. "Poškodba je zdaj odpravljena. Fizično sem dobro pripravljen," zagotavlja mladi deskar, ki v novi sezoni ne bo vsega stavil le na snežni žleb. Večkrat se želi z najboljšimi pomeriti tudi v drugih dveh olimpijskih disciplinah – snežnemu parku in big airu, ki je bil v olimpijski program iger v Pjongčangu dodan letos, brez paralelnega slaloma pa so ostali deskarji v alpskem slogu.

Pripravlja nove trike

"Res bi rad v letošnji sezoni več tekmoval v snežnem parku, če se bo pokazala priložnost, pa tudi v big airu. V teh disciplinah imamo za zdaj zagotovljeno le eno mesto. Ko ne bo nastopil Aljoša Krivec, bom mesto zapolnil jaz. Vse tri discipline se dopolnjujejo, od vsake lahko nekaj pridobiš. Edina negativna stvar je, da ti za vsako ostane manj časa za trening," je razkril želje pred nadaljevanjem sezone, do katere je še precej časa, in dodal: "Do novega leta si želim čim več dobrih dni na snegu, čim večji napredek, formo pa nato prenesti na tekme januarja, februarja in marca."

"Letos si želim narediti velik korak naprej. Upam na ugodne razmere za trening, saj ne želim le obljubljati, ampak zadeve tudi uresničiti. Psihično in fizično sem pripravljen na nove trike, a jih je treba udejanjiti na snegu," je pogovor sklenil Ravnjak, ki se kmalu odpravlja na trening v Hintertux, pozneje pa bo čim boljše razmere za trening iskal v Švici in ZDA.

Ne spreglejte