Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2016,
18.50

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lenzerheide alpska kombinacija Ilka Štuhec Ilka Štuhec Maruša Ferk Vanja Brodnik

Petek, 11. 3. 2016, 18.50

3 leta, 5 mesecev

Wendy obranila zmago, Ilka in Maruša odstopili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Švicarski Lenzerheide je pozdravil kombinacijsko zmago Švicarke Wendy Holdener. Po obetavnem slalomskem delu sta odstopili Ilka Štuhec in Maruša Ferk. Do točk je prišla Vanja Brodnik.

Švicarka Wendy Holdener je zmagovalka alpske kombinacije za svetovni pokal alpskih smučark v Lenzerheideju. Z zmago je potrdila tudi mali kristalni globus v disciplini. Od treh Slovenk na startu je uvrstitev vpisala le Vanja Brodnik s 16. mestom, 16. je bila tudi po prvem, slalomskem delu kombinacije.

Maruša Ferk in Ilka Štuhec sta v drugem delu kombinacije, superveleslalomu, po napaki odstopili in zapravili dobro izhodišče po slalomu. Štuhčeva je po prvem polčasu kombinacijske tekme vpisala osmi čas, Ferkova pa desetega.

Dvaindvajsetletna Švicarka Holdenerjeva je poskrbela za domače zmagoslavje in veselje navijačev. Po vodstvu po prvem delu tretje ženske alpske kombinacije v tej sezoni je po zamenjavi slalomskih smuči za daljše superveleslalomske ubranila vodstvo ter vpisala drugo zmago v svetovnem pokalu, potem ko je dobila paralelni slalom v Stockholmu.

Kazalo je na dvojno švicarsko zmagoslavje. Lara Gut, deveta po prvi vožnji, je ob prihodu v cilj z veliko prednostjo 1,73 sekunde prevzela vodstvo, a jo je Avstrijka Michaela Kirchgasser, druga po slalomu, ugnala za stotinko. Avstrijka je nato bila druga.

Do konca sezone so še štiri posamične tekme na finalu v St. Moritzu, kamor bo Gutova odpotovala kot absolutna favoritinja za skupno zmago in veliki kristalni globus. Američanka Lindsey Vonn, ki je predčasno končala sezono zaradi poškodbe, zaostaja 127 točk, Nemka Viktoria Rebensburg pa na tretjem mestu prevelikih 355 točk.

V St. Moritzu bodo nastopili tudi trije Slovenci, Ana Drev v veleslalomu ter Ilka Štuhec in Boštjan Kline v smuku in superveleslalomu.

Ne spreglejte