Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
15.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jernej Damjan Jurij Tepeš

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 15.45

8 let

"Vsak trener bi si želel šest Prevcev …"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je zadovoljen s poletnim obdobjem, fantom pa je že pripravil načrt priprav za zaključno fazo, preden se bodo podali v zimo.

Ali bo Slovenija na uvodu v zimsko sezono nastopila s sedmimi ali šestimi skakalci, bo znano ta konec tedna, ko bosta tekmi celinskega pokala v Klingenthalu, jasno pa je že, da bo imela naša reprezentanca do zaključka svetovnega pokala v Planici vsaj šest skakalcev na vsaki tekmi.

V poletnem obdobju so si namreč nabrali lepo število točk, kar jim omogoča mirnejšo zimo. A le poletni rezultati ne bodo dovolj, kar je jasno prav vsem, saj vsi nenehno poudarjajo, da bi radi prišli do vrhunskih uvrstitev med novembrom in marcem.

Vesel, da so pobirali točke

"V poletnem obdobju je bilo za nas najpomembneje, da smo pobirali točke. Peter Prevc in Anže Semenič v skupnem seštevku grand prixa nista bila nikdar tako visoko. Robert Kranjec je že bil enkrat drugi. Na začetku nam ni kazalo dobro, nato so se predstave stopnjevale," se je trener Goran Janus dotaknil poletja.

V najboljši deseterici so na koncu pristali trije. Kranjec je bil tretji, Prevc šesti in Semenič osmi. Krog najboljših se je poleti razširil, a bodo v zimski sezoni najvišja mesta v svetovnem pokalu po Janusovem mnenju napadala že uveljavljena imena: "Mislim, da se tisti, ki merijo na izjemno visoka mesta, ne bodo spreminjali. Na posameznih tekmah pa bomo lahko videli različne skakalce, ki se bodo zavihteli na vrh."

"Prednost je, če imaš v ekipi takšnega skakalca, kot je Prevc"

Janus bo v sredo skupaj s fanti odpotoval v hrvaški Medulin, kjer bodo opravili suhi del priprav. Po državnem prvenstvu, ki bo 11. oktobra, bodo sprva trenirali na dveh postojankah novoletne turneje v Innsbrucku in Garmisch-Partenkirchnu, v zadnjem tednu oktobra pa se bodo preselili na uvodno prizorišče turneje štirih skakalnic v Oberstdorf, kjer bodo vadili na ledeni smučini. Zadnje tri tedne priprav pred začetkom sezone (20.–22. november v Klingenthalu) bodo prilagodili vremenskim razmeram.

In kdo ima že zagotovljeno vstopnico za prvo tekmo svetovnega pokala? "Malce je še prezgodaj, da bi govoril, jasno pa je, da bodo jedro ekipe tvorili Prevc, Kranjec, Jurij Tepeš in Jernej Damjan," odgovarja Janus, ki bo za prihodnjo sezono nekoliko dvignil cilje.

Vesel je, da ima v reprezentanci Prevca, saj imajo zato preostali skakalci vedno pri roki pokazatelja, kako dobro trenirajo in na kakšni poti so. "Prednost je, če imaš takšnega skakalca v ekipi. Vsak trener bi si želel šest Petrov," se je Janus zasmejal in se za konec še dotaknil pripravljenosti našega najboljšega skakalca zadnjih sezon: "Peter lepo stopnjuje svojo pripravljenost. Peto leto smo že skupaj in vsako leto napreduje."

Ne spreglejte