Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2012,
22.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lindsey Vonn Tina Maze

Sobota, 6. 10. 2012, 22.09

8 let

Vonnova tudi v moški konkurenci?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljša alpska smučarka zadnjih let, Američanka Lindsey Vonn, želi preveriti svojo konkurenčnost tudi ob soočenju z najboljšimi moškimi smukači svetovnega pokala.

Lindsey Vonn zna opozoriti nase in se postaviti v središčno vlogo. To ji uspeva na različne načine, pri čemer pa je treba priznati, da - kljub fotografijam v izzivalnih oblačilih in gostovanjih v različnih odmevnih oddajah - prednjači njena smučarska prepričljivost in pravzaprav kar dominantnost v hitrih disciplinah. Potem ko je kar pet zaporednih sezon končala s smukaškim kristalnim globusom, ob tem osvojila še štiri superveleslalomske in prav toliko velikih za skupno zmago ter v obeh hitrih disciplinah vknjižila kar 44 zmag (skupno jih ima sicer že 53), se sedaj želi pomeriti še v moški konkurenci.

Ameriška smučarska zvezdnica je na naslov Mednarodne smučarske zveze in konkretno tudi direktorja moških tekem svetovnega pokala Günterja Hujare naslovila pismo, v katerem prosi za dovoljenje za nastop na smuku, ki ga bo prihodnji mesec gostil Lake Louise. Izbira prizorišča seveda ni naključna. Omenjeno kanadsko smučarsko središče namreč vsako leto gosti tako moške kot tudi ženske tekme svetovnega pokala, Vonnova pa je tam slavila že kar enajst zmag.

Pri FIS Vonnovi, za katero je znano, da se pri izbiri smuči pogosto odloča za moške modele, vsaj uradno še niso odgovorili in ji vsaj v tem mesecu tudi še ne bodo. Zato pa se je že oglasil Atle Skaardal, ki drži roko nad ženskim delom "belega cirkusa". Norvežan je priznal, da je bila prošnja najboljše smučarke že obravnavana, a brez končnega sklepa. Pojasnil je tudi, da bo za končen odgovor treba natančno preveriti vse pravilnike, obenem pa namignil, da bi imela Vonnova ob pozitivnem odgovoru precejšnjo prednost pred ostalimi tekmovalkami. Če bi ji namreč pri FIS dovolili nastopiti v moški konkurenci, bi na ta način teden pred svojo tekmo dodobra spoznala in preizkusila progo ter snežno podlago.

Ne spreglejte