Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2013,
9.39

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš Andraž Pograjc Matjaž Pungertar Anže Semenič

Petek, 22. 3. 2013, 9.39

2 leti, 1 mesec

VIDEO: 'Schlieri'' do jubilejne zmage, Prevc do drugega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zmagovalec prve posamične tekme v Planici je Gregor Schlierenzauer, ki je pod Poncami zmagal že petič. Z drugim mestom je razveselil Peter Prevc, ki je prišel do prvih stopničk v svetovnem pokalu.

Schlierenzauerju, ki je v Planici ''srečal abrahama'', dosegel je namreč 50. zmago v svetovnem pokalu, in Prevcu se je na odru za zmagovalce pridružil Poljak, a ne Kamil Stoch, pač pa Piotr Zyla. ''Zelo sem zadovoljen. Lepo se mi je vse skupaj izšlo. Tudi pogoje sem v drugi seriji ujel. To sem izkoristil. Uživam v teh rezultatih,'' je po tekmi povedal Pero ''mišica'', ki je do prvih stopničk v svetovnem pokalu prišel na domačem terenu pred 11.000 gledalci.

Slovenski uspeh so dopolnili še trije slovenski ''orli''. Robert Kranjec je tekmo končal na petem mestu in izgubil boj za mali kristalni globus v poletih, šesti pa je bil Jurij Tepeš, ki je v finalni seriji napredoval za štiri mesta. ''Drugi skok mi je uspel. Takega sem si želel že v prvi seriji, zato sem bil tudi jezen. Tako je treba skakati, kot sem v drugo in nič drugače. So pa še tekme. Mislim, da mi je ravno poskusni skok manjkal, vendar se ne smem izgovarjati. Vendarle je to svetovni pokal in tisti, ki zmaga, je najboljši,'' je bil Tepeš navdušen predvsem nad drugim poletom, ko je dosegel daljavo dneva (223,5 metrov), in se dotaknil še drugega mesta Prevca: ''Peter? Zelo dobro je poletel. Praktično je v najboljši formi. Škoda, da ni zmagal, ampak ima še priložnost.'' Odlični predstavi je prikazal tudi Andraž Pograjc, ki je dosegel najboljšo uvrstitev v karieri, in sicer je zasedel 17. mesto. Res odličen obet pred sobotno ekipno tekmo.

Nad nastopi četverice je bil navdušen tudi trener Goran Janus, ki je po super dnevu pod Poncami takole strnil misli: ''Današnji dan je za nas vrhunski. Peter je prvič prišel na stopničke v svetovnem pokalu. Čestitke tudi Robertu, Juriju in Andražu. Imamo močno ekipo.''

Od šesterice Slovencev sta bila za finale prekratka Matjaž Pungertar in Anže Semenič. Prvi je pristal pri 180,5 metrov in končal na 32. mestu, Semenič pa je poletel še šest metrov manj in zasedel 39. mesto.

Osmoljenec finalne serije je Anders Jacobsen (23. po prvi seriji), ki je poletel 218 metrov, a nato po doskoku padel in obležal z bolečinami v kolenu.

Ne spreglejte