Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2011,
10.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

tek na smučeh Vesna Fabjan Alenka Čebašek Barbara Jezeršek

Nedelja, 11. 12. 2011, 10.36

8 let

Vesna Fabjan: Pridobivam prave občutke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Američanka Kikkan Randall je zmagovalka šprinta v prosti tehniki v Švici. Slovenske tekačice se niso borile za najvišja mesta. Najboljša je bila Vesna Fabjan, ki je izpadla v polfinalu.

Na šprintu v mondenem švicarskem žimsko-športnem prizorišču so nastopile štiri Slovenke. Skozi kvalifikacije so se prebile tri, ob Fabjanovi še Katja Višnar in Alenka Čebašek, izpadla pa je Barbara Jezeršek. V četrtfinalu sta nato izpadli Višnarjeva in Čebaškova, v polfinale pa se je uvrstila le Fabjanova, ki je v prvi skupini osvojila zadnje šesto mesto.

Dekleta so tokrat pokazala nekaj več kot na prejšnjih šprintih. Sicer še vedno ni bilo dovolj za finale, a je bil tokratni šprint zelo zahteven, forma pa bržkone še ni na vrhuncu. Višnarjevi se v četrtfinalu ni uspelo prebiti do polfinala, prav tako ne Čebaškovi, ki je v četrtfinalu nastopila v isti skupini kot Fabjanova. Slednja se je z drugim mestom v četrtfinalu še prebila med najboljših dvanajst, kjer pa je bila njena polfinalna skupina prehitra. Fabjanova je začela zaostajati že kmalu po štartu in je v cilj pritekla kot zadnja, šesta. Na koncu je njen čas zadostoval za enajsto mesto.

"Veseli me to, da je bilo precej bolje kot na prejšnjih tekmah, ampak še zmeraj to ni to, še zmeraj nekaj manjka. Vesela sem, da gre na bolje. Že kvalifikacije so to pokazale. V četrtfinalu sem šla čisto do konca z močmi, ker je Justyna 'navila' že na prvem klancu, tako da sem bila za polfinale že precej utrujena. Malo še manjka, vendar čutim, da počasi prihajam nazaj. Mislim, da bom čez tekmo ali dve že tam, kjer si želim biti. Četrtfinale in polfinale sta bila ekstremno hitra. Veseli me, da sem v četrtfinalu spet lahko štartala tako, kot sem v prejšnjih letih. Na prvih tekmah mi je tega precej manjkalo. Hitrost imam, trening, ki smo ga imeli prejšnji teden, se je zelo obrestoval. Pridobivam nazaj tiste prave občutke, res pa je, da mi še malo manjka, vendar bodo to tekme še prinesle. Predvsem sem vesela, da se stanje izboljšuje," je po tekmi povedala Vesna Fabjan.

Za Američanko Randallovo je najmanj zaostala Rusinja Natalija Matvejeva, tretja pa je bila Norvežanka Maiken Caspersen Falla. Letos skoraj nepremagljiva Norvežanka Marit Björgen je presenetljivo izpadla v polfinalu, enaka usoda je doletela najboljšo tekačico minule sezone, Poljakinjo Justyno Kowalczyk.

Ne spreglejte