Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
4. 3. 2016,
15.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

pokal Vitranc

Petek, 4. 3. 2016, 15.40

7 let, 12 mesecev

Vesel je bil nove pesmi, a želi še več

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Moji letošnji rezultati niso slabi, vseeno pa je treba stremeti k še boljšim," po prvi polovici dvojnega veleslalomskega programa v Kranjski Gori poudarja Žan Kranjec.

S šestnajstim mestom na prvem od dveh kranjskogorskih veleslalomov se je ob zmagi Francoza Alexisa Pinturaulta 23-letni Žan Kranjec prvič v karieri prebil v finale domače tekme, predvsem pa prekinil urok slovenskih ničel na domačih veleslalomskih tekmah. Ta se je vlekel kar devet let.

A čeprav je s tem vknjižil svojo tretjo najboljšo uvrstitev v karieri (v tej sezoni je bil že 12. in 13.), pa je po nastopu razmišljal o tem, da vendarle ni izstrelil vseh nabojev. "Povsem zadovoljen bom, ko bom dva nastopa opravil na najvišji mogoči ravni tveganja. Čeprav tokrat v prvo res nisem nastopil tako zadržano kot na preteklih tekmah, pa je bilo v določenih odsekih še vedno premalo aktiven," je svoj nastop ocenil Kranjec.

Od srca se mu je odvalil velik kamen

"A čeprav vem, da je moj domet večji kot 16. mesto, pa moram priznati, da se mi je od srca odvalil velik kamen. Res je, ne morem prevzeti odgovornosti za devetletno sušo, saj sem na tekmah prisoten šele v zadnjih sezonah. A vedno mi je bilo težko pri srcu, ko se je v cilju zbralo veliko mojih navijačev, jaz pa se jim za podporo nisem mogel oddolžiti z dobrim rezultatom. Zdaj smo vsi skušaj končno slišali drugo pesem," pravi Kranjec, ki se bo tudi zaradi petkovega rezultata na sobotno tekmo podal še bolj sproščeno.

"Rad bi ponovil dva dobra nastopa. Verjamem, da je petnajsterica povsem dosegljiva in realna. Ob nekoliko večjem tveganju pa si lahko obetam tudi več. Poleg tega bo veliko odvisno od okoliščin. Smučanje pač ni dvoranski šport," pravi edini slovenski vrhunski veleslalomist, ki se bo v soboto boril tudi za morebitni preboj v finale svetovnega pokala, kamor bo potovala najboljša petindvajseterica, ali pa vsaj mesto med trideseterico na štartni listi svetovnega pokala, s čimer bi si pripravil dobro izhodišče za novo sezono.

Rezerve ga veselijo

"V mojem smučanju je še vedno veliko rezerv. A to me veseli. Če veš, da obstajajo rezerve, potem veš, da si lahko še boljši. Ena od mojih hib je, da je raven mojega smučanja še vedno v preveliki meri odvisna od podlage. Tokrat mi je bila na kožo pisana predvsem prva vožnja. Tudi zaradi tega sem se v drugo nekaj zavojev lotil preveč previdno. To se kajpak pozna," pred sobotnim veleslalomom, ki se bo začel ob 9.30, razmišlja Kranjec.

Ne spreglejte