Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
6. 12. 2012,
22.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitja Valenčič

Četrtek, 6. 12. 2012, 22.37

8 let

Valenčiča bolj kot smučanje skrbi vreme

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski slalomski specialist Mitja Valenčič je tik pred drugo preizkušnjo v sezoni dočakal želeni trening. Upa, da bo dočakal tudi tekmo.

"Pot v Val d'Isere se je vlekla, zato resnično upam, da nisem pripotoval zaman," ob pogledu skozi okno, ki razkriva pogled na pokrajino z zajetno novo zalogo snega, razmišlja Mitja Valenčič in postreže s podatkom o kar 100 cm novega snega v zadnjem obdobju. Tudi napoved ni najbolj ugodna, zato so Francozi ob soglasju FIS že med tednom oznanili tekmovalno rokado in veleslalom prestavili na nedeljo, tekmovalce pa med slalomska vratca kanijo poslati že v soboto. "Na Val d'Iser nimam prav lepih spominov, zato ne bi imel prav nič proti, če bi tekmo pred časom prestavili kam drugam. A zdaj sem tu, željan tekmovanj," pravi 34-letni reprezentant, ki je sezono odprl z devetnajstim mestom v Leviju. Rezultat je bil kar krepko oddaljen od želja, a ob finskem razpletu je bil naposled lahko celo vesel ducat točk. "Po dveh napakah v prvem teku sem mislil celo, da bom ostal brez finala. Tudi drugi nastop se mi nato ni posrečil. Pokopale so me napake, ni kaj. Vseeno sem v določenih odsekih pokazal, da sem lahko hiter. V zgornjem delu prvega nastopa sem bil sedmi, v drugem drugega pa peti. A za dobre rezultate je treba sestaviti dve dobri vožnji. Vmesni časi in odseki so pač premalo," je realen prvokategornik, ki tudi z dnevi po finski preizkušnji ni mogel biti zadovoljen.

Evropske razmere so mu namreč preprečevale dobre treninge. Pravo podlago je skupaj z reprezentančnimi sotekmovalci našel šele v zadnjem trenutku, dobesedno na poti v Val d'isere. Četa Marka Jurjeca je namreč skupaj z rusko izbrano vrsto, v kateri za stroko skrbijo prav Slovenci, za svojo bazo izbrala Kreuzberg. Tam so lahko slalomisti vadili tudi na progi, pripravljeni z vodno injekcijo. "V noge sem moral dobiti te zavoje. To je bil pravzaprav prvi pravi trening po daljšem obdobju. Zadovoljen sem z ravnjo smučanja. Upam, da bom znal to pokazati tudi na tekmi, predvsem pa, da mi bodo razmere to dovoljevale," poudarja Valenčič, s katerim sta v Francijo na drugi slalom sezone pripotovala še Matic Skube in Patrick Jazbec.

Ne spreglejte