Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 12. 2019,
15.47

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

1

Natisni članek

Miha Hrobat Boštjan Kline Martin Čater Klemen Kosi Val Gardena svetovni pokal

Petek, 20. 12. 2019, 15.47

4 leta, 4 mesece

VAL GARDENA, SUPERVELESLALOM

Drama z meglo osrečila Avstrijce, Kosi najhitrejši Slovenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

1

Vincent Kriechmayr | Avstrijec Vincent Kriechmayr je bil najhitrejši v Val Gardeni. | Foto Reuters

Avstrijec Vincent Kriechmayr je bil najhitrejši v Val Gardeni.

Foto: Reuters

Avstrijec Vincent Kriechmayr je zmagovalec tretjega moškega supervelesloma sezone. Potekal je v Val Gardeni, kjer je tekmovalcem megla nagajala do te mere, da je tekma po vseh prekinitvah trajala skoraj štiri ure, zadnjih 16 tekmovalcev pa se sploh ni podalo na progo. Med štirimi Slovenci, ki so preizkusili progo Saslong, je kot edini do točk prišel Klemen Kosi. Osvojil je 28. mesto.

Superveleslalom je bil z nižjega starta, proga je bila krajša za natanko 250 metrov od načrtovanega superveleslaloma na progi Saslong, kjer je pred enim letom navdušila Ilka Štuhec z dvojno zmago, zmagala je na smuku in superveleslalomu.

Da bo tretji superveleslalom v tej sezoni v (ne)milosti narave, je nakazal že začetek. Območje Val Gardene je letos zajela odjuga, topla in vlažna fronta, ki mehča snežno površino. Zaradi slabše vidljivosti v zgornjem delu proge se je tekma, uvodno dejanje tradicionalne dolomitske turneje, začela z nekajminutno zamudo.

Po štirih nastopih, takrat je bil v vodstvu Švicar Mauro Caviezel, so se prireditelji ponovno znašli v težavah, saj jim je spet ponagajala megla. Narava je bila neizprosna, gledalci so zaman čakali nadaljevanje tekme kar slabo uro, nato pa se je megla le razkadila. 

V najboljšem položaju se je znašel Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki je s številko 7 prevzel vodstvo. Prehitel ga ni niti vodilni superveleslalomist sezone Matthias Mayer. Najbolj se mu je približal Norvežan Kjetil Jansrud, na tretje mesto pa se je uvrstil Nemec Thomas Dressen.

Vincent Kriechmayr se je ta mesec na zmagovalni oder tekem za svetovni pokal uvrstil že tretjič. | Foto: Reuters Vincent Kriechmayr se je ta mesec na zmagovalni oder tekem za svetovni pokal uvrstil že tretjič. Foto: Reuters

Po 20 nastopih so morali prireditelji zaradi megle znova prekiniti tekmo. Oblaki, ki so zakrili nebo, so se spustili tudi na progo. Sledila je daljša prekinitev, mučna tako za tekmovalce kot tudi gledalce. Dvajset minut pred 15. uro se je narava le usmilila ljubiteljev superveleslaloma. Tekma se je nadaljevala, tako da so nastopili tudi štirje od petih Slovencev.

Kot prvi se je na progo Saslong pognal Klemen Kosi in z zaostankom 1,25 sekunde zasedel 20. mesto. Do konca tekme je izgubil še osem mest in kot edini Slovenec pristal med dobitniki točk. Brez njih so ostali Martin Čater, Boštjan Kline in Miha Hrobat, Tilen Debelak pa s številko 59 ni nastopil. Ker pa je nastopilo več kot polovica tekmovalcev, 48 od 64, so rezultati obveljali.

V Val Gardeni je megla v petek povzročala težave prirediteljem. | Foto: Reuters V Val Gardeni je megla v petek povzročala težave prirediteljem. Foto: Reuters V soboto bo v Val Gardeni na sporedu še smuk, nato pa se bo karavana preselila v bližnjo Alta Badio. Ta bo v nedeljo prizorišče klasičnega veleslaloma, v ponedeljek pa še paralelne preizkušnje.

Val Gardena, superveleslalom (M):

 

Svetovni pokal, skupni seštevek (9):
1. Vincent Kriechmayr (Avt) 312
2. Alexis Pinturault (Fra) 264
3. Matthias Mayer (Avt) 257
4. Dominik Paris (Ita) 249
5. Henrik Kristoffersen (Nor) 243
...
16. Žan Kranjec (Slo) 120
...
62. Klemen Kosi (Slo) 25
75. Štefan Hadalin (Slo) 17
78. Miha Hrobat (Slo) 15
93. Martin Čater (Slo) 10
109. Boštjan Kline (Slo) 2


Superveleslalom (3):
1. Vincent Kriechmayr (Avt) 196
2. Matthias Mayer (Avt) 184
3. Aleksander Aamodt Kilde (Nor) 156
...
28. Miha Hrobat (Slo) 15
30. Klemen Kosi (Slo) 14

...

Preberite še:

Kjetil Jansrud
Sportal Norvežani grozijo tudi brez Svindala
Ilka Štuhec
Sportal Obetavna predstava Ilke Štuhec
 
Ne spreglejte