SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vajdič brez soglasja za prestop v Makedonijo

3

termometer

Bernard Vajdič v prihodnji sezoni zanesljivo ne bo tekmoval na uradnih tekmovanjih pod okrilje FIS. S tem tudi konec kariere?

Potem ko je minulo sredo prejel načelno soglasje članov alpskega zbora za zamenjavo smučarskega državljanstva, pa je Bernard Vajdič zaman čakal na zeleno luč izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije. Brez slednjega naposled pri FIS ni mogel uradno zaprositi za prestop, tako da je selitev v Makedonijo vsaj zaenkrat padla v vodo. Na poziv h korespondenčnem odločanju so se namreč odzvali le štirje od skupno štirinajstih članov IO SZS. ''Brez te zelene luči na koncu nisem mogel zaprositi za selitev. Načrt je s tem padel v vodo. Skušal bom sicer urgirati, a zame je letos vlak po vsej verjetnosti že odpeljal,'' pravi 30-letni Velenjčan, ki je po minuli sezoni ostal brez statusa v slovenski reprezentanci. Že tedaj se je spogledoval z upokojitvijo, a ga je smučarska želja gnala v pogovore s predstavniki smučarske zveze nekdanje jugoslovanske republike, s katerimi je pripravil načrt sodelovanja vse do olimpijskih iger 2014 v Sočiju.

''Z Makedonci se bom v kratkem znova pogovoril in videl, kakšen je njihov interes. Sam vem, da lahko ob sezoni počitka odpišem tekmovalno smučanje na najvišji ravni,'' pojasnjuje nekdanji slalomski prvokategornik, ki se nadvse dobro zaveda, da se utegne kaj kmalu med svežimi smučarskimi upokojenci pridružiti dolgoletnemu reprezentančnemu sotekmovalcu Mitji Dragšiču. Edina ''rešitev'' je pravzaprav zadostna podpora za kakovostno enoletno treniranje in priprave na vrnitev v sezoni 2012/13. ''Glede na vse okoliščine, ki so se nakopičili okrog mene, sem že kmalu po sezoni uvidel, da ne bom mogel sestaviti finančnega načrta za program, s katerim bi si zagotovil konkurenčnost. Videl sem tudi, da pri naši zvezi ne vidijo prevelikega interese v mojem sodelovanju na tekmah. Prav zato sem ocenil, da obstajata samo dve poti. Selitev drugam ali pa sklenitev športne poti. Polovičarstvo me ne zanima. Zanj nimam interesa in volje. Zato sem sprožil celoten postopek, prejel tudi potni list, na koncu pa ostal brez uradnega pisma SZS. Kako naprej, ne vem. Kot rečeno, čaka me še pogovor z Makedonci,'' še dodaja Vajdič, ki je v svoji karieri zbral šest uvrstitev med najboljšo deseterico v svetovnem pokalu, leta 2000 osvojil srebro na mladinskem svetovnem prvenstvu, dvakrat nastopil na zimskih olimpijskih igrah in trikrat na svetovnih prvenstvih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin