Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2014,
16.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Oslo biatlon

Sobota, 22. 3. 2014, 16.16

8 let

V zasledovanju zmaga v Avstrijo, Jakov Fak osmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avstrijec Simon Eder je zmagal na zasledovalni tekmi biatlonskega svetovnega pokala na Holmenkollnu nad Oslom. Na 12,5 km je bil drugi Rus Aleksander Loginov, tretji pa Šved Bjoern Ferry.

Jakov Fak, edini slovenski reprezentant na tekmi, je po zmagi na šprintu izgubil sedem mest in je bil osmi (+1:08,9/5).

Simon Eder se je na predzadnji tekmi sezone veselil svoje druge zmage v svetovnem pokalu. Enaintridesetletnik je bil najboljši le še pred petimi leti v ruskem Hanti Mansisku zmago pa si je zagotovil na strelišču, saj ni zgrešil niti enkrat. Francoz Martin Fourcade, ki je že nekaj časa skupni zmagovalec pokala, je bil s štirimi zgrešenimi streli šesti (+57,0) in si je zagotovil tudi mali sprinterski globus.

Jakov Fak se je v četrtek z vrhunsko tekaško predstavo in zgolj z deveto zgrešeno tarčo prvič v sezoni zavihtel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Zasledovalno tekmo je tako začel prvi in bil tudi na čelu po prvih dveh streljanjih, saj je prvič zgrešil le enkrat, drugič pa pa je pokril vseh pet tarč. Toda tretji strelski postanek stoje je bil usoden v boju za tretje stopničke v zimi. Zgrešil je trikrat in ostal na čelu, le da tokrat na prvem mestu zasledovalne skupine, saj je nekaj tekmecev z boljšim streljanjem pobegnilo, za njimi pa je Fak zaostajal 50 sekund. Na četrtem streljanju je Fak zgrešil še enkrat, kljub petim kazenskim krogom pa se mu je v zaključku uspelo zagotoviti uvrstitev med deseterico.

"Največjo težavo je predstavljal tretji strelski postanek. Nisem se mogel umiriti, zato tudi tri zgrešene tarče. Že naslednji krog je bilo precej boljše, vendar pa ni bilo možno več veliko popraviti. Dodatnih 750 metrov je pustilo posledice tudi na tekaški predstavi, kar mi je preprečilo, da bi v zaključku pridobil, ne pa izgubljal mesta. Kot sem dejal že pred tekmo, sem poskušal v nastopu predvsem uživati, vendar mi je uspešnejšo predstavo pokvarilo prvo stoječe streljanje. Za zadnjo tekmo sezone se želim čim bolje odrezati, saj sem v smučini dovolj močan, treba bo biti le bolj natančen na strelišču," se je Fak ozrl na zadnjo tekmo zime.

Ne spreglejte