V St. Moritzu zaradi nesreče letala prestavili drugo vožnjo veleslaloma #video

Običajno na tekmah alpskega smučanja za prestavitev voženj poskrbi neugodno vreme, na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu pa je drugo vožnjo moškega veleslaloma za pol ure zamaknila kamera, ki je z vrvi zgrmela na progo. Kot so sporočili iz lokalne policije, v nesreči nihče ni bil poškodovan.

Akrobatsko vojaško letalo je med letalskim šovom v St. Moritzu presekalo vrv, na katero je bila pritrjena kamera. Kamera je zgrmela na progo oziroma le nekaj metrov od tribun.

1 / 2

Akrobatsko vojaško letalo je med letalskim šovom v St. Moritzu presekalo vrv, na katero je bila pritrjena kamera. Kamera je zgrmela na progo oziroma le nekaj metrov od tribun. Foto: Getty Images

2 / 2

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Nesreča se je pripetila, ko je vojaško letalo presekalo vrv, na katero je bila pritrjena kamera, posledično pa je padla s 50 metrov višine na progo oziroma le nekaj metrov od tribun. Tekmovalci zaradi nesreče niso mogli opraviti ogleda proge, zato so morali začetek prestaviti za pol ure.

"Med treningom za letalski vojaški šov je pilot letala PC-7 zadel v vrv in jo presekal, posledično pa je kamera padla na tla. Na srečo ni bil nihče poškodovan," je dejal šef policije v St. Moritzu Roman Ruegg. Ta je dodal, da je letalo varno pristalo in da bo policija skupaj z vojsko preiskala to nesrečo.

Letalska ekipa PC-7 je formacija švicarskih zračnih sil, ki uporabljajo letala Pilatus PC-7 Turbo Trainers. Ta enomotorna turbopropelerska šolska letala so osnova za vadbo švicarskih pilotov reaktivnih letal. Pilatuse ima tudi Slovenska vojska, in sicer modernejše modele PC-9.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano