Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
5. 3. 2016,
12.15

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Soči mladinsko svetovno prvenstvo Štefan Hadalin Aljaž Dvornik

Sobota, 5. 3. 2016, 12.15

5 let

V Sočiju je zadišalo po novi slovenski kolajni

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mladinsko svetovno prvenstvo v smučanje se je v Sočiju končalo s slalomskima tekmama. Aljaž Dvornik in Štefan Hadalin blizu stopničkam, a na koncu praznih rok.

Le malo bi manjkalo, pa bi mladi slovenski alpski smučarji po zlatu in bronu v kombinaciji ter zmagoslavju na ekipni tekmi tudi na zadnji preizkušnji svetovnega prvenstva v Sočiju dopolnili bogato zbirko kolajn. A na koncu je reprezentanca ostala brez rezultata. Aljaž Dvornik je namreč slalomsko preizkušnjo zaključil na nehvaležnem četrtem mestu, a ga je nato dočakala diskvalifikacija, izjemno razpoloženi Štefan Hadalin pa je po tretjem mestu po prvem teku in dobrem začetku finala odstopil.

"Lijepa naša" v Sočiju

Novi mladinski svetovni prvak v slalomu je postal Hrvat Istok Rodeš, ki je za 65 stotink sekunde prehitel Nemca Frederika Norysa, hrvaški uspeh pa je z bronom dopolnil še Elias Kolega.

Dvornika je za tretjim mestom zaostal za 29 stotink, a bi nato diskvalificiran. "Škoda. Ne le zanj, temveč tudi za Hadalina, ki je bil danes zelo 'vroč'. A tekma je bila ob slabi vidljivosti zelo zahtevna," je po zadnjem dejanju MSP 2016 dejal trener ekipe evropskega pokala Miha Verdnik.

Slalomsko zlato pri dekletih v Nemčijo

Zadnjo preizkušnjo mladinskega svetovnega prvenstva pri dekletih, ki so se prav tako merila v slalomu, pa je dobila Elisabeth Willibald. Nemka je za 29 stotink sekunde ugnala Avstrijko Katharino Gallhuber, tretja pa je bila njena rojakinja Katharina Huber.

Slovenke se tokrat niso vmešale v boj za odličja. Dobitnica kolajn na kombinacijski in ekipni tekmi Saša Brezovnik je bila z zaostankom 5,71 na koncu 13., Desiree Aljec štiri mesta za njo, bronasta z nedavnih mladinskih olimpijskih iger na Norveškem Meta Horvat, za katero je bilo to prvo svetovno prvenstvo, pa je odstopila.

Ne spreglejte