Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
10. 6. 2016,
15.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,03

Natisni članek

skoki dresi Peter Prevc Peter Prevc

Petek, 10. 6. 2016, 15.00

6 let, 7 mesecev

V skokih manj prostora za goljufije, kar še bolj ustreza Petru Prevcu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,03

V novi sezoni smučarskih skokov bodo vpeljali novost, ki bo preprečila skakalcem, da bi goljufali z dresi. Okoli trebuha bodo imeli dodaten trak.

Skakalci bodo imeli po novem okoli pasu nekakšen trak, da si dresov ne bodo mogli potisniti pod boke, kar je dobrodošla novica za Prevca, ki se tudi pred tem ni odločal za takšne načine goljufanja. | Foto: Skakalci bodo imeli po novem okoli pasu nekakšen trak, da si dresov ne bodo mogli potisniti pod boke, kar je dobrodošla novica za Prevca, ki se tudi pred tem ni odločal za takšne načine goljufanja. V preteklem tekmovalnem obdobju so pri smučarskih skokih uvedli dvojni nadzor dresov. Prve meritve morajo skakalci opraviti pred skokom in po pravilu velja, da se po pregledu dresa ne smejo več dotikati ter ga vleči navzdol ali navzgor. Druga meritev pride na vrsto ob koncu skoka.

A nekateri skakalci so kljub poostrenemu nadzoru našli luknjo v sistemu. Pred spustom po zaletni mizi so nekateri malce pomigali z boki, se raztegovali z nogami in na ta način spravili dres nižje, da so prišli do želene mere, s tem pa v zraku do dodatne površine. Ob koncu skoka so ti posamezniki le dvignili roke in uspešno prestali meritve ob izteku skakalnice, saj je bil dres na enakem položaju kot po prvi meritvi.

Zdaj bo manevrskega prostora za tovrstno početje manj. Skakalci bodo okoli trebuha dobili nekakšen trak. V praksi je zdaj tako, da je nad kolkom spodnji in zgornji del dresa sešit. Nad tem šivom se bo na notranji strani zašila neraztegljiva gurtna, ki bo lahko debela največ dva milimetra in široka od štiri do pet centimetrov. S tem bodo imeli skakalci obroč okoli trebuha in dresa ne bodo mogli potisniti pod boke.

Ta novost je dobra novica za našega Petra Prevca, ki že v preteklosti ni želel goljufati in kljub temu izvrstno skakal, medtem ko so glede nečednega početja s prstom kazali na Nemce in Norvežane.

Ne spreglejte