Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 9. 2014,
20.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Planica Planica Jelko Gros poleti

Četrtek, 11. 9. 2014, 20.37

8 let

V Planici manjka vsega po malem, a optimizem o(b)staja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Ko bo plošča zabetonira in večina materiala vgrajenega, bom lahko z gotovostjo rekel da. Cilj je, da bo letalnica dokončana, in kaže, da bo."

S temi besedami se je vodja Zavoda za šport Planica Jelko Gros odzval na vprašanje, ali lahko z gotovostjo zatrdi, da bomo marca prihodnje leto na finalu svetovnega pokala v Planici na atraktivni letalnici bratov Gorišek spremljali smučarske polete, ki bi v dolino pod Poncami verjetno privabili precej večje množice, kot jih je tekma na Bloudkovi velikanki marca letos. Namesto 60 tisoč ljubiteljev tega športa jih je namreč v Planico prišlo kar za polovico manj.

"Naš cilj je, da bomo marca spremljali finale na letalnici, in kot kaže, nam bo to tudi uspelo," napoveduje Gros, ki pa ne zanika, da se v postopku obnove še vedno lahko pojavi cel kup težav, ki bi lahko podaljšale izvedbo del. "A če bo tako, kot nam gre v zadnjih dneh, potem smo zmagali," ostaja optimističen.

Kaj v Planici še manjka? "Vsega po malem. Gradijo se nasipi, zaletišče je narejeno že skoraj do polovice, temelji so, skratka ključne zadeve so urejene. Tudi RTV-stolp že stoji, kar je zelo pomembno, saj pozimi teh del ne bi mogli nadaljevati, čaka nas še priprava ogrevalnega prostora na vrhu letalnice. Dela so povezana med seboj oziroma vezana na druge objekte."

Vreme jim povzroča in hkrati ne povzroča težav. "Vsekakor bi bilo vse skupaj lažje, če bi bilo suho," pravi Gros, ki bo očitno šele novembra lahko dokončno potrdil, ali so stvari pripravljene do te mere, da bi izvedbi finala v smučarskih poletih na letalnici – veledogodek je načrtovan za tretji konec tedna marca 2015 – lahko prižgali zeleno luč.

Do takrat je treba namreč tudi na FIS nasloviti morebitno prošnjo za spremembo lokacije tekme. Ker je bila dana bančna garancija v višini 400 tisoč evrov, Gros verjame, da bodo dela izvedena v roku.

"Drugače si sploh ne upam razmišljati," je odkrit.

Ne spreglejte