Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 12. 2013,
13.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Kranjec Jurij Tepeš Peter Prevc Peter Prevc Jaka Hvala

Nedelja, 15. 12. 2013, 13.18

8 let

V Neustadtu zmagal Stoch, najboljši Slovenec tokrat Prevc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poljak Kamil Stoch (300,7 točke), vodilni že po prvi seriji, je zmagovalec tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v nemškem Titisee-Neustadtu. Do točk trije Slovenci, Peter Prevc je bil 11.

Za Stochom se zvrstila veterana Švicar Simon Ammann (292,9) in Japonec Noriaki Kasai (292). Od trojice slovenskih finalistov je bil najboljši Peter Prevc (275,5), ki je napredoval na 11. mesto. Robert Kranjec (270,8), najboljši Slovenec v prvi seriji, je v drugo nekoliko pokvaril uvrstitev in zasedel 16. mesto. Jurij Tepeš (261,5) je bil je 24.

Včerajšnji zmagovalec, Avstrijec Thomas Morgenstern, je danes v prvi sriji po pristanku pri 141 metrih grdo padel, nato vstal in poskušal sam zapustiti ciljni prostor, a v bolečinah obležal na snegu. Na nosilih so ga najprej odnesli v zdravniški šotor ob skakalnici, nato pa s helikopterjem v bolnišnico v Freiburg. Iz avstrijskega tabora so sporočili, da 27-letni Korošec lahko premika okončine, vendar čuti bolečine po vsem telesu, še posebej v prsnem košu in desni roki. Več bo seveda znano po natančnem pregledu v bolnišnici. Rok Justin (129,5 m/122,5 t), Matjaž Pungertar (125 m/110,8 t), Tomaž Naglič (129,5 m/122,3 t) in Jaka Hvala, ki je doskočil pri 131,5 metrih (128,1 t), so ostali brez finalne serije.

"Na obeh tekmah se je videlo, da so razlike med skakalci zelo majhne. Boljši skakalci, asi, ki so bili dobri že v preteklosti, so sedaj v ospredju. Treba se bo boriti. Za današnjo tekmo gredo čestitke Petru, za sobotno Robiju. Vidi se, da gredo stvari počasi naprej, a treba je biti potrpežljiv," je o nemškem koncu tedna povedal glavni trener slovenske reprezentance, Goran Janus.

Skozi današnje kvalifikacije se je na tekmo sicer uspelo uvrstiti šesterici slovenskih orlov, neposredno je bil na tekmo uvrščen le Kranjec, ki v skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda deveto mesto. Kvalificirali so se Tepeš, Prevc, Hvala, Justin, Pungertar in Naglič. Kranjec je sicer dosegel daljavo 140,5 metrov, med kvalifikanti pa je bil najboljši Slovenec Tepeš s 135,5 metri. Blizu sta bila še Hvala (135 m) in Prevc (132 m), Justin, Pungertar (oba 129 m) in Naglič (126 m) pa nekoliko dlje.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v Engelbergu, ki je tradicionalno zadnja postojanka pred tradicionalno novoletno turnejo štirih skakalnic, ki se bo začela 28. decembra v nemškem Oberstdorfu.

Ne spreglejte