SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V igri za premierni preizkus Letalnice bratov Gorišek dva slovenska skakalca

1

termometer

Sezona smučarskih skakalcev se bo končala na najlepši mogoči način. Spustili se bodo namreč po prenovljeni Letalnici bratov Gorišek. Kdo bo prvi? Izbirali bodo med dvema Slovencema.

Pred približno štirinajstimi dnevi so naši severni sosedje pozdravili prenovljeno letalnico na Kulmu, čast prvega poleta pa je pripadla avstrijskemu zvezdniku Gregorju Schlierenzauerju. To po mnenju skakalca ni bila najbolj posrečena poteza, saj je bil videti prestrašen, ni pa se sestavil niti potem na tekmah.

"Nihče od naših tekmovalcev ne bo odprl letalnice. To so naredili Avstrijci in s tem so Schlierenzauerju naredili več škode kot koristi. Bil je bled. Nikdar namreč ni bil v tej vlogi. Razlagali so mu vse mogoče scenarije, če bo skočil predaleč … Takšen preizkus letalnice je zelo delikaten, zlasti za tiste, ki gredo na polno. Spomnim se Nemca Jensa Weissfloga, ki je nekoč prišel v Planico in se le obrnil ter šel domov. Ko je Miran Tepeš skočil in bil zelo visoko, si je Weissflog hitro premislil. Tekmovalce moraš izvzeti iz sveta poskusnih skokov. Imeti moraš nekoga, ki je vajen testnih skokov. To je povsem drugačna vloga, kot jo imajo tisti, ki se borijo za rezultat," razlaga Jelko Gros.

In kdo od slovenskih skakalcev kandidira za to mesto? Kot pravi Gros, bo to nekdo, ki se redno udeležuje tekem in preizkušanja letalnic. Omenil je imeni Rožle Žagar in Jaka Rus.

Sreda, 18. marec, bo ta dan, ko bodo preizkusili prenovljeno Letalnico bratov Gorišek, nato pa bodo sledile kvalifikacije, posamična, ekipna in spet posamična tekma.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin