Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2012,
15.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tour de Ski

Torek, 3. 1. 2012, 15.28

8 let

V Dobbiacu Björgnova pred Kowalczykovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po treh zaporednih zmagah Poljakinje Justyne Kowalczyk na začetku tekaške novoletne turneje Tour de Ski je v Italiji drugič zapored slavila Norvežanka Marit Björgen.

Na tri kilometre v klasičnem slogu so nastopile tudi tri Slovenke Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek, izmed katerih je bila s 46. mestom najboljša slednja. Fabjanova je bil 51., Jezerškova pa se je uvrstila na zadnje 60. mesto.

V Dobbiacu je zapadlo veliko snega in v pravi zimski pravljici so slovenske tekačice pristale v ozadju tudi zaradi nestanovitnega vremena. Med testiranjem smuči so bile razmere idealne, bilo je toplo, dobro uro pred startom pa se je vreme popolnoma spremenilo. V slovenski ekipni niso imeli rezervnega načrta. Oprijem smuči v mrazu ne bil idealen.

"Utrujena sem. Za menoj je prišel napor prejšnjih tekem. Nisem se počutila dobro. Smuči mi niso dobro prijele. Tekla bom še v sredo, potem pa zapustila turnejo. Na cilju sem ugotovila, da ne morem več, da sem na limitu," je dejala Čebaškova. Fabjanova z zaostankom in mestom ni bila najbolj zadovoljna, k nezadovoljstvu so veliko prispevale smuči. "Razmere so bile podobne kot v Oberhofu, kjer so prišle v poštev smuči brez maže. Težko se je bilo odločiti, ker so se razmere hitro spreminjale. To je bil hendikep. Vzela sem smuči brez maže, čeprav nimam ravno vrhunskih. V klanec sem tekla živahno, na koncu pa mi je zmanjkalo precej do dobrega rezultata. Veseli me, da se počutim dobro, tako da ni počutje vzrok za slabši rezultat," je povedala Fabjanova, ki jo v sredo čaka njena glavna tekma – sprint v prosti tehniki. Spodbujali jo bodo tudi navijači iz domačega kraja. "Bilo je težko. Po trenerjevih besedah sem tekla s pravo frekvenco. Bilo je, kar je bilo," je svoj nastop komentirala Jezerškova.

Srdit boj za zmago v skupnem seštevku poteka med Kowalczykovo in Björgnovo. Poljakinja je dobila prve tri preizkušnje, nato pa bila dvakrat zapored najboljša Norvežanka, ki je skupno še vedno na drugem mestu. Na tretjem mestu je njena rojakinja Therese Johaug.

Ne spreglejte