Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 3. 2018,
13.54

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

1

Natisni članek

slovenska biatlonska reprezentanca Uroš Velepec Marko Dolenc Lea Einfalt Anja Eržen Jakov Fak Jakov Fak

Torek, 27. 3. 2018, 13.54

6 let

Uroš Velepec pred vrnitvijo v slovenski biatlon, Anja Eržen se poslavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

1

Biatlonci | Foto Simon Kavčič

Foto: Simon Kavčič

Vodenje slovenske biatlonske reprezentance bi utegnil kmalu spet prevzeti Uroš Velepec, ki se mu je pogodba z ukrajinsko žensko izbrano vrsto iztekla, sam pa si želi dela bližje domu. Velepčevi vrnitvi je naklonjen tudi predsednik zbora za biatlon pri SZS Marko Dolenc, ki pravi: "Če sta zainteresirani obe strani, je dogovor zelo blizu."

Na današnjem zboru biatlonske reprezentance ob koncu sezone je v oči zbodla prisotnost Uroša Velepca, ki se je fotografom nastavljal v družbi slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. Je to že jasna slika sestave za naslednji olimpijski ciklus, smo se spraševali novinarji, a jasnega in nedvoumnega odgovora nismo dobili. Še. Nanj bo treba počakati, a ne prav dolgo.

Še brez potrditve, ampak "najlepše je delati doma"

Uroš Velepec se je pripravljen vrniti, "resni pogovori" bodo stekli v kratkem. | Foto: Sportida Uroš Velepec se je pripravljen vrniti, "resni pogovori" bodo stekli v kratkem. Foto: Sportida "Sezona se je pravkar končala in o teh stvareh še nismo rekli resne besede," nam je povedal Velepec. Ta je v prejšnji zimi kot trener ukrajinskih biatlonk sodeloval tudi z Jakovom Fakom in mu pomagal do olimpijskega srebra, ne skriva pa, da si želi vrnitve v domače okolje: "Imam tudi kar nekaj drugih ponudb, ki jih ne gre kar tako zavreči, a najlepše je vseeno delati doma. V tem trenutku je prezgodaj, da potrdim vrnitev, saj si ob tem želim tudi pogoje, ki si jih tekmovalci in tekmovalke zaslužijo. Ne gre samo za denar."

V Ukrajini ga čaka še analiza sezone, zgodba z ukrajinsko žensko reprezentanco pa je zanj bolj ali manj končana, čeprav je imel možnost podaljšanja za eno leto, pravi. Kje bo nadaljeval trenersko kariero, bo jasno kmalu, bržčas že po velikonočnih praznikih, torej prihodnji teden, je dodal, saj "je treba vajeti zagrabiti hitro ter hitro pripraviti programe treninga in priprav na prihodnjo sezono".

"Želja je, kakšen bo končni rezultat, pa bomo videli"

Marko Dolenc že načrtuje reprezentance za naslednji olimpijski ciklus. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Marko Dolenc že načrtuje reprezentance za naslednji olimpijski ciklus. Foto: Žiga Zupan/Sportida Resnih pogovorov torej še ni bilo, če upoštevamo Velepca, medtem ko predsednik zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije Marko Dolenc meni, da manjka le še sklepni del pogajanj: "Moja želja je bila vedno, da vsi Slovenci delujejo v slovenskem biatlonu. Želja zato seveda je, kakšen bo končni rezultat, pa bomo videli. O teh stvareh smo se začeli pogovarjati že sredi sezone, olimpijske igre pa so nam dale potrditev, v katero smer želimo peljati v prihodnjih štirih letih."

Velepec, ki je slovensko reprezentanco zapustil pred tremi sezonami, ko se je njegovemu načinu dela uprl oziroma se ga naveličal del ekipe, se tako, kot kaže, vrača, morebitno usodo zdajšnjega glavnega trenerja Tomaša Kosa pa je mogoče zaznati iz Dolenčeve želje, "da bi bil nekdo odgovoren tudi za razvoj ženskega dela članske reprezentance".

Vse bo jasno kmalu, saj se že maja začnejo priprave na novo sezono, v kateri bo tekme svetovnega pokala spet gostila Pokljuka, do te pa si vodilni želijo, da bi slovenske tekmovalke zapolnile kvoto. Na Pokljuki 2018 bi torej navijali za tri slovenske tekmovalke, v Pekingu 2022 pa tudi za žensko štafeto, načrtuje Dolenc.

Erženova odhaja, prihaja pa Lea Einfalt

V biatlon, kot kaže, prihaja še ena smučarska tekačica, Lea Einfalt. | Foto: Vid Ponikvar V biatlon, kot kaže, prihaja še ena smučarska tekačica, Lea Einfalt. Foto: Vid Ponikvar A v tem trenutku je v slovenski ženski članski reprezentanci zgolj Urška Poje. Anja Eržen se poslavlja od biatlona. Uradno kariere še ni končala, a je bolj ali manj jasno, da bo po štirih sezonah in 92 štartih na tekmah svetovnega pokala odvrgla puško. Ob tem pa se govori, da že potekajo pogovori, da se lovcem na smučeh pridruži še ena tekačica, Lea Einfalt.

"Te govorice so resnične," pravi Dolenc in dodaja: "Bil sem že v stiku z njo in se nekajkrat pogovarjal s predsednikom panoge za smučarski tek. Če se bo ta stvar uresničila, bo v dobro obeh panog. Tukaj ne bo nobene drame, nobenih prepirov in natolcevanj ne glede na to, kako se bo zadeva izpeljala. Gre pa v to smer. Ona bi bila del ekipe, ki se gradi za Peking."

Ne spreglejte