Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 12. 2020,
9.21

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

3

Natisni članek

novoletna turneja

Torek, 29. 12. 2020, 9.21

3 leta, 3 mesece

Na torkovi tekmi 69. novoletne skakalne turneje tudi Poljaki

Uradno: Poljaki se vračajo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

3

Adam Malysz | Športni direktor Adam Malysz si je močno prizadeval, da bi Poljaki danes lahko nastopili. Želja se mu je uresničila.  | Foto Sportida

Športni direktor Adam Malysz si je močno prizadeval, da bi Poljaki danes lahko nastopili. Želja se mu je uresničila.

Foto: Sportida

Po pritožbi poljske reprezentance, za prižig zelene luči se je zavzel tudi poljski politični vrh, se je na novoletni skakalni turneji zgodil preobrat. Poljaki so bili na tretjem testiranju na novi koronavirus negativni in bodo lahko nastopili na današnji uvodni tekmi. Ta bo potekala z vsemi 62 skakalci, brez tradicionalnega izločanja, saj kvalifikacij ne bodo ponavljali. To pomeni, da bomo ob 16.30 videli tudi Žigo Jelarja, ki je obstal v kvalifikacijah. 

klemens muranka
Sportal Večerni preobrat: po poljski pritožbi v torek mogoča dva scenarija

Kaotičen dan in pol je za poljsko skakalno reprezentanco, ki je zaradi pozitivnega nedeljskega testa na novi koronavirus pri Klemensu Muranki v ponedeljek dopoldne dobila rdečo luč za nastopanje na prvi postaji novoletne turneje v Oberstdorfu. Zaradi tesnega, neposrednega stika z Muranko v zaprtem prostoru ali avtomobilu so s prve postaje izključili celotno poljsko ekipo. 

Klemens Muranka je bil na nedeljskem testu pozitiven, na obeh ponedeljkovih pa negativen.  | Foto: Sportida Klemens Muranka je bil na nedeljskem testu pozitiven, na obeh ponedeljkovih pa negativen. Foto: Sportida Poljaki so se v ponedeljek dopoldne na prizorišču tekme znova testirali, po kvalifikacijah, ki so jih morali izpustiti, pa vsi, vključno z Muranko, prejeli negativne rezultate. 

Sledili sta poljska pritožba in novo večerno testiranje celotne poljske ekipe. Na večernem sestanku Fis so sprejeli dva mogoča torkova scenarija, odvisna od rezultatov zadnjih testov. V primeru negativnih tretjih testov Poljakov ti v torek lahko nastopijo, so zapisali. 

Dawid Kubacki Bischofshofen
Sportal Šok za Poljake: celotna ekipa izključena iz Oberstdorfa
Poljsko ekipo ob Muranki sestavljajo branilec zlatega orla Dawid Kubacki, dvakratni zmagovalec turneje Kamil Stoch, četrti skakalec sezone Piotr Žyla, Maciej Kot, Aleksander Zniszczol in Andrzej Stekala.

Ob 14.30 sledi trening poljske reprezentance, ob 16.30 tekma z vsemi 62 skakalci, brez izločanja.  | Foto: Sportida Ob 14.30 sledi trening poljske reprezentance, ob 16.30 tekma z vsemi 62 skakalci, brez izločanja. Foto: Sportida

V torek zjutraj je poljska reprezentanca prejela razveseljivo novico, prav vsi so bili znova negativni. To pomeni, da ob 14.30 v Oberstdorfu sledi trening poljske reprezentance, ki v ponedeljek ni smela na skakalnico. 

Ob 15. uri bo na sporedu poskusna serija, ob 16.30 pa prva serija tekme z vsemi 62 skakalci. Kvalifikacij, ki so potekale v zahtevnih razmerah, ne bodo ponavljali, zato tudi ne bo tradicionalnega skakanja v parih. 

Na tekmi bomo tako videli vseh šest Slovencev, tudi Žigo Jelarja, ki je na 53. mestu obstal v kvalifikacijah.

Te so pripadle Avstrijcu Philippu Aschenwaldu, drugi je bil Norvežan Halvor Egner Granerud, tretji pa Cene Prevc. Anže Lanišek je bil 8., Domen Prevc 26., Bor Pavlovčič 27., Peter Prevc pa je končal na 41. mestu. 

69. novoletna turneja, Oberstdorf

Torek, 29. december

14.30 trening poljske reprezentance
15.00 poskusna serija
16.30 prva serija tekme z vsemi 62 tekmovalci, brez izločanja

Cene Prevc
Sportal Kvalifikacije Avstrijcu, Cene Prevc med najboljšimi
Dawid Kubacki
Sportal Konec dolgega norveškega ali nemškega čakanja?

 

Ne spreglejte