Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
21.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Primož Ulaga

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 21.05

8 let

Ulaga prehiteval, IO SZS udejanjil zamisel

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je proti direktorici Barbari Kürner Čad sprožil postopek izredne odpovedi delovnega razmerja.

Kot odmev na sprejete programe in potrjene proračune panog, za katere bo seveda treba še v celoti poskrbeti, so se v vodstvu Smučarske zveze Slovenije znova lotili svojih vrst. Da se utegnejo le-te znova nekoliko prevetriti, je potrdila že petkova drama na sedežu zveze, ko sta direktorico Barbaro Kürner Čad namesto običajnih delovnih obveznosti pričakala predsednikova pooblaščenca oziroma odvetnika in ji dala vedeti, da so ji dnevi v pisarni v smučarski palači na Podutiški ulici v Ljubljani šteti. Če je burno dogajanje še vzbujalo dvome o zakonitosti postopka, pa je negotovosti o usmeritvi na ponedeljkovi popoldanski seji razblinil izvršilni odbor. Kot je v zadnjem obdobju v navadi, se je sestal za zaprtimi vrati, za katerimi je bilo sicer bojda zelo živahno. Prvi mož SZS je sicer po seji odpovedal za torek sklicano novinarsko konferenco, a po drugi strani v obliki sklepa dobil tisto, kar je želel oziroma ob petkovem prehitevanju skušal sprožiti kar sam. IO SZS je namreč na osnovi predsednikove prijave uvedel postopek izredne odpovedi delovnega razmerja, o čemer je javnost obvestil le v skopem sporočilu. V slednjem je zapisano še, da je IO SZS Ulago pooblastil, da se s Kürner Čadovo dogovori bodisi o nadaljnjem sodelovanju bodisi o prekinitvi delovnega razmerja. Pričakovati je seveda, da bo prišlo do slednjega. Kürner Čadova torej skoraj zanesljivo ne bo dočakala začetka olimpijske sezone, večje pa je vprašanje, ali bo ob koncu v sedlu še vedno tudi Ulaga. Januarja bo namreč na sporedu volilna skupščina in torej vnovični boj za predsedniško mesto največje panožne športne zveze v državi.

Izvršilni odbor naj bi se sicer znova sestal že čez deset dni, ko bodo člani obravnavali rezultate dogovora med predsednikom in direktorico ter zaključili sproženi postopek. "Ob obravnavi je IO poudaril, da njegova skrb velja nemotenemu delovanju, integriteti in ugledu SZS," je v sklepnem delu sporočila za javnost zapisal predstavnik za odnose z javnostmi pri krovni smučarski zvezi Tomi Trbovc, ki se bo v torek skupaj s še nekaterimi člani slovenske zimsko-športne druščine podal v Dubrovnik. Tam se je namreč začela koledarska konferenca oziroma tradicionalni pomladni sestanek Mednarodne smučarske zveze. V Dalmaciji se bodo med drugim potrdili koledarji tekem svetovnega pokala, sestale se bodo različne tehnične komisije, Planica pa bo predstavila svoje priprave na drugo zaporedno kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah.

Ne spreglejte