Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
21.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 21.03

7 let, 12 mesecev

Tudi v odsotnosti Tine Maze ostaja št. 2

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Delam in živim za tisto tekmo, na kateri se mi bo vse izšlo," o prvi sezoni na delno samostojni poti razmišlja slovenska smučarska reprezentantka Ilka Štuhec.

Čeprav je Ilka Štuhec z rednim uvrščanjem med dobitnice točk v smuku in superveleslalomu – njen rezultatski razpon sega od 11. do 26. mesta – v precej okrnjeni konkurenci na dobri poti k točkovno najboljši sezoni v karieri, pa ne skriva, da meri občutno višje.

"Je že res, da je moja rezultatska konstanta na višji ravni kot v preteklih letih, toda ne morem trditi, da je to tisto, kar sem pričakovala. Povsem zadovoljna bom, ko bom serijsko zmagovala," z zanjo značilnim poskusom humornega vložka pripoveduje 25-letna Štajerka, od katere so mnogi pričakovali, da bo v sezoni brez Tine Maze prevzela vlogo prve slovenske smučarke. A ta pripada Ani Drev, ki je navdušila z veleslalomsko preobrazbo in zbrala že 227 točk. Ilka jih je 104 manj.

Sezone še ni konec

V dozdajšnjem delu sezone se je najvišje zavihtela v Val d'Iseru, kjer je smukaško preizkušnjo končala na enajstem mestu, v superveleslalomu pa je bila dvakrat (v Cortini d'Ampezo in Zauchenseeju) trinajsta. Ne skriva, da so njeni apetiti večji, saj tovrstni rezultati še niso povsem osmislili odločitve za večinsko osamosvojeno pot, obenem pa ne prinašajo zaslužkov, s katerimi bi povrnila del vloženega denarja.

"Prezgodaj je, da bi povlekla črto. Sezone še zdaleč ni konec. Vem, da bi se marsikje lahko razpletlo bolj ugodno. Delam za dan, ko se bo vse izšlo," pravi Štuhčeva, ki bo ob koncu tedna nastopila na hitrostnih preizkušnjah v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je lani navdušila s petim mestom.

Inflacija informacij

Letos večinoma trenira in po tekmah svetovnega pokala potuje v okviru svoje ekipe s trenerjem Gregorjem Koštomajem in serviserko Darjo Črnko. "Ne bi se branili višjega proračuna, toda z načinom dela sem zelo zadovoljna. Največja prednost tega koncepta je, da se lahko vse prilagaja eni tekmovalki. Vseeno pa nisem povsem ločena od reprezentance. Korektno sodelujemo," pripoveduje Ilka, a priznava, da se pri strokovnih odločitvah naslanja predvsem na svoj štab.

Na tekmo iz domače postelje

Medtem ko na tekmah v hitrih disciplinah redno osvaja točke svetovnega pokala, pa vztraja, da tudi v tehničnih disciplinah še ni rekla zadnje besede. Veliko več energije je vložila predvsem v napredek v veleslalomu, v katerem je na tekmah nižje ravni občutno popravila točke FIS. V svetovnem pokalu je priložnost dobila na dveh tekmah, a obakrat ostala praznih rok, nazadnje v soboto na domači Zlati lisici v Mariboru.

Tekma je bila zanjo nekaj posebnega, saj se je za razliko od reprezentančnih sotekmovalk, ki so prespale v hotelu ob vznožju tekmovališča, nanjo odpravila dobesedno iz domače postelje. "Lepo je spati doma," se je nasmehnila, a priznala, da z nastopom ni bila zadovoljna. "Zaostanek ni bil blesteč, tudi vožnja ne. Čakala bom na novo priložnost. Lepo je nastopati doma. Prav zaradi tega mi je žal, da nisem pokazala vsega, kar znam," je dejala članica mariborskega Branika.

Ne spreglejte