Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2016,
20.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

superveleslalom svetovni pokal Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sobota, 20. 2. 2016, 20.59

8 let

Tini Weirather zmaga, Štuhčeva na koncu 12.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zmagovalka superveleslaloma v La Thuileju je Tina Weirather iz Liechtensteina, druga je bila Švicarka Lara Gut, tretja pa Američanka Lindsey Vonn. Najboljša Slovenka je bila Ilka Štuhec na 12. mestu.

Ilka Štuhec si je na progi za vodilno nabrala skoraj dve sekundi zaostanka. Štuhčeva je na koncu zasedla 12. mesto, kar je njen letošnji najboljši rezultat v letošnji sezoni. Do novih točk je prišla tudi Maruša Ferk. Ferkova si je prismučala 27. mesto. Kot zadnja od naših je šla na progo Vanja Brodnik. Njen čas je zadostoval za 31. mesto in le za las zgrešila točke svetovnega pokala.

Za Tino Weirather je bila to prva letošnja zmaga v superveleslalomu.

Maruša Ferk ni pričakovala takšnega uspeha

"Nisem pričakovala, da bom na vseh treh tekmah med dobitnicami točk. Po drugi strani pa bi lahko kakšen dan še kaj več iztržila. Lahko rečem, da so bile vse tri tekme težke. Prvi dan sem imela tremo, po številki 30 je bilo zelo težko voziti v takšni vidljivosti. V soboto je bilo za vse enako, proga je bila malo v boljšem stanju, bolje so jo pripravili, a še vedno je bilo težko. Danes pa je bila borba, bila je kar 'razrukana' proga, a sem se dokaj dobro našla. Zelo dobro sem smučala v zgornjem delu, tudi v tehničnem, v bistvu sem v vseh odsekih prikazala dobro smučanje. Edino, kar se je danes zgodilo na dveh koncih izstopa iz tehničnih zavojev v ravnino je to, da sem tam naredila manjšo napako, preveč sem spustila in izgubila hitrost, tako da bi bila lahko mogoče nekaj mest višje. A moram biti zadovoljna, ker je bilo kar težko. Zdaj sem osvojila točke že v štirih disciplinah. Tudi to mi veliko pomeni, daje pozitivnost za naprej. Me pa zdaj čakajo še trije tedni zelo pomembnih tekem, tako da bo še kar pestro," je povedala Ferkova.

Tina Weirather je dosegla prvo zmago po marcu 2015

Tina Weirather je dosegla prvo zmago v sezoni in peto v karieri, prvo po marcu 2015, ko je slavila na smuku v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. "Danes je bil povsem nov dan, zelo sem se želela izogniti temu, da bi znova vpisala ničlo. Uspelo mi je, tudi zato, ker je servis opravil izjemno dobro delo in mi pripravil zelo hitre smuči. Imela sem le eno nalogo, da to čim bolj izkoristim in uspelo mi je," je bila zadovoljna zmagovalka, hčerka smučarskih legend Hartija Weirahterja in Hanni Wenzel.

Ne spreglejte