Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
22. 3. 2015,
15.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze Anna Fenninger

Nedelja, 22. 3. 2015, 15.44

8 let

Tina Maze: Ne vem, ali je v meni še dovolj goriva

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tino Maze po drugem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala čaka počitek, med katerim se bo odločila tudi o (ne)nadaljevanju kariere.

Čeprav je Tina Maze v skupnem seštevku svetovnega pokala vodila večji del sezone, natančneje od decembrskih tekem v Lake Louisu do marčevskega veleslaloma v Aareju in nato še dobrih 24 ur v Meribelu, pa bodo veliki kristalni globus tudi letos pozdravili v Halleinu oziroma Adnetu na avstrijskem Solnograškem in ne v Črni na Koroškem. "Borila sem se do konca, čeprav sem ključne točke izgubila drugje in ne v Meribelu. Ni potrebe, da bi se počutila kot 'luzerka'. Ne, bila sem dostojna tekmica Anni Fenninger, ki je na koncu zasluženo zmagala. Je odlična smučarka s tremi izjemno močnimi disciplinami. To je verjetno tudi recept za osvajanje globusov v prihodnje. Povprečnost v vseh disciplinah ne prinaša globusov. Anni sem čestitala in ji dejala, da je dobro opravila svojo nalogo. To je vse. Nič več in nič manj," je po tretjem mestu na zadnjem veleslalomu, s katerim je v skupnem seštevku zdrsnila na drugo mesto, dejala Tina Maze.

Najprej diploma, nato pa …

"Boj z Anno je bil res izjemen. Na koncu je lahko zmagovalka le ena. Vse skupaj je bilo zelo stresno, čeprav priznam, da sem na koncu uživala, saj je to postalo del mojega vsakdana," ob koncu sezone razmišlja Mazejeva, za katero je bila morda druga veleslalomska vožnja v Meribelu tudi zadnja v karieri.

Konca športne poti v Savojskih Alpah vseeno ni potrdila, po drugi strani pa ni napovedala novega pripravljalnega obdobja z mislijo na novo sezono.

"Moj prvi cilj je končati študij. Letos moram diplomirati. Spomladi me čaka še zadnji izpit in nato diplomsko delo do jeseni. S tem bom imela veliko dela. Kar pa zadeva moje športno udejstvovanje, v tem trenutku ne vem, ali premorem še dovolj goriva in želje. No, ob porazih človek vedno dobi nekaj dodatne motivacije, saj želi svoje delo opraviti še boljše. Moram se umiriti. Zelo počasi, zato si bom vzela nekaj časa, saj ne želim izreči česa neumnega," na enega najbolj vročih vprašanj v smučarskem svetu odgovarja druga dama svetovnega pokala.

Čustven spomin na Soči ne bledi

Medtem ko Mazejeva še ne ve, ali bo čez sedem mesecev pripotovala v Sölden, kjer se po tradiciji začenjajo sezone, pa je kar nekaj smučarjev in smučark že v Meribelu naznanilo slovo od tekmovalnih aren. Med njimi je bila tudi Švicarka Dominique Gisin, s katero si je Tina pred dobrim letom na olimpijskih igrah v Sočiju razdelila smukaško zmago. Ob slovesu je poudarila, da je prav držanje za roke s Tino ob razglasitvi najboljših smukačic brez kančka dvoma najbolj čustveni trenutek njene kariere. "Strinjam se. Tudi zame je bil to najlepši trenutek. Osrečeni sta bili dve osebi hkrati," je prikimala Tina.

Ne spreglejte