Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
2. 2. 2014,
15.22

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlata lisica Tina Maze Maruša Ferk Frida Hansdotter Bernadette Schild

Nedelja, 2. 2. 2014, 15.22

4 leta, 6 mesecev

Tina Maze hvaležna gledalcem, Maruša Ferk je bila "gnila" v slalomu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slalomska forma Tine Maze očitno ni najbolj spodbudna. Gledalci na Zlati lisici ji kljub odstopu niso obrnili hrbta. Maruša Ferk odpeljala najboljši slalom sezone, Frida Hansdotter pa prvič zmagala.

Tina Maze je napovedala napad na stopničke, želja je bila močna, resničnost pa precej drugačna. V prvi vožnji si je meter za metrom nabirala zaostanek, jo končala kot 19., v drugo pa napravila napako pri 61. vratcih.

"V prvi vožnji sem smučala prezadržano, nato sem poskušala storiti, kar sem lahko. Dejstvo je, da v slalomu nisem tako dobra, kot bi si želeli vsi. Ampak treba je biti skromen. Za Soči sem v preostalih disciplinah razen slaloma lahko kar mirna. Popotnica ljudi, ki so navijali zame in verjamem, da bodo tudi v Sočiju, pa je super," je bila z odzivom gledalcev, ki so jo, čeprav maloštevilni, glasno spodbujali kljub ne najboljšemu dnevu.

Maruša najbolj sproščena ob pravem času

Edina Slovenka z uvrstitvijo pri točkah je bila tako Maruša Ferk na 26. mestu. Slalom pri njej ni paradna disciplina. Daleč od tega. Veliko bolje ji gredo hitrejše discipline, najboljši slalomski dosežek v tej sezoni pa je 32. mesto z evropskega pokala. Tudi zato je bila Gorenjka precej slikovita pri opisu svoje (donedavne) slalomske forme.

"Začela sem dobro, vedela sem, da moram napadati. Proga je bila postavljena v približno enakem ritmu kot v prvi vožnji. Ampak že po drugem vmesnem času sem napravila napako in skoraj padla. Vseeno sem se dokaj hitro poskusila rešiti. Vem, da sem izgubila kar nekaj mest, pomembne desetinke so me ločile od še boljšega rezultata. Moram biti zadovoljna, ker sem bila do zdaj v slalomu – če se izrazim po domače – gnila. (smeh) Taka je resnica. Dobro, da sem na domači slalomski tekmi nastopila najbolj sproščeno," je bila neposredna Ferkova.

Prvikrat na najvišji stopnički

Po osmih drugih mestih v svetovnem pokalu je Švedinja Frida Hansdotter le dočakala tudi prvo zmago. "S tem ste se bolj obremenjevali vi. Jaz sem vedela, da bo zmaga že prišla," je bila odrezava 28-letna plavolaska. "Zelo sem vesela krstne zmage. Za nami so težki dnevi, organizatorji so opravili izjemno delo. Slavila sem v pravem trenutku. Pričakujem nekaj dni kakovostnega treninga na Švedskem, nato pa se odpravljam v Soči. Letošnja sezona je zame odlična. Zelo sem vesela tudi za sestri Schild," je dejala Hansdotterjeva.

Za njo pa sta se zvrstili sestri Marlies in Bernadette Schild. "Zelo sem zadovoljna z današnjo tekmo. V zadnjem času mi ni šlo najbolje, drugo mesto je odlična popotnica za olimpijske igre. Razmere so bile težke, precej je bilo mehkega snega, borila sem se, tudi druge tekmovalke so imele težave. Vesela sem, da se je tako razpletlo," je po šestem slalomu sezone dejala Marlies.

Ne spreglejte