Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
17. 3. 2012,
22.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

alpsko smučanje veleslalom Tina Maze Viktoria Rebensburg

Sobota, 17. 3. 2012, 22.38

8 let

Tina brez moči za piko na i

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnja ženska tekma smučarske sezone se je končala z veleslalomskim zmagoslavjem Viktorie Rebensburg. Tini Maze 17. mesto in cmok v grlu.

Medtem ko je Lindsey Vonn neuspešno napadala 20 točk, s katerimi bi izenačila rekordni dosežek Avstrijca Hermann Maierja, je Nemka Viktoria Rebensburg ostala brez prave tekmice v boju za mali globus. A to olimpijske prvakinje ni zaustavilo pri dodanem razkazovanju (pre)moči. Ena od vodilnih predstavnic novega rodu je z dvema vrhunskima predstavama, med katerima je vodenje smuči z neverjetnim občutkom prilagajala snežni podlagi, gladko ugnala vse tekmice in se veselila druge zmage v tem tednu, skupno pa že osme. Avstrijko Anno Fenninger je ugnala za 64 stotink sekunde in jo tako prikrajšala za odličje v veleslalomskem seštevku, tretja pa je bila tokrat Italijanka Federica Brignone. ''Sezono je resnično lepo zaključiti na takšen način. Presrečna sem,'' je končni razplet komentirala mlada Nemka.

Precej bolj resen je bil izraz na obrazu najboljše slovenske alpske smučarke Tine Maze, ki je po dveh neprepričljivih in zanjo premalo živahnih predstavah končala na sedemnajstem mestu ter tako ostala celo brez točk. S tem je odstopila od tradicije zadnjih let, ko je odlične sezone kronala z zmagami v velikem finalu. Vseeno pa slabša dosežka v obeh tehničnih disciplinah v Schladmingu ne bi smela metati slabe luči na izjemno sezono, v kateri se je Mazejeva prebila do srebra v skupnem seštevku. Črnjanka upa, da bo do tega spoznanja prišla tudi sama, takoj po tekmi pa ni mogla skrivati razočaranja. ''Nimam pravih besed. Ne vem, kaj se je dogajalo. Verjetno me je potolkla kombinacija psihičnih težav in utrujenosti. Sezona je bila res super. Tega sem vesela. A zadnji tekmi sta pokvarili vtis,'' je bila redkobesedna Mazejeva, ki je imela pred zadnjo tekmo sicer še možnosti, da po sanjskem razpletu osvoji kolajno v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala. Na koncu je bila sicer daleč od tega razpleta, vseeno pa je sodelovala v osrednjem delu zaključne podelitve, ko je okrog vratu prejela srebrno odličje.

Osrednje pozornosti pa je bila ob slovesnosti deležna Lindsey Vonn, ki se je po enoletni odsotnosti vrnila na smučarski prestol. Tudi ona je tokrat ostala brez točk, saj je v drugem teku izgubila palico, a je ob čustvenem poslušanju ameriške himne verjetno pozabila na zadnji spodrsljaj. ''Maierjev dosežek bo zame izziv v novi sezoni,'' je dejala Vonnova.

Ne spreglejte