Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
19. 1. 2021,
13.06

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

2

Natisni članek

Bor Pavlovčič Žiga Jelar Tilen Bartol Domen Prevc Cene Prevc Peter Prevc Peter Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Robert Hrgota Timi Zajc Timi Zajc

Torek, 19. 1. 2021, 13.06

3 leta, 3 mesece

Pred odhodom na naslednjo postojanko svetovnega pokala v Lahtiju

Dokončna odločitev glede Timija Zajca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

2

Timi Zajc | Timi Zajc se bo vrnil v Willingenu, kot so sprva začrtali trenerji. | Foto Vid Ponikvar

Timi Zajc se bo vrnil v Willingenu, kot so sprva začrtali trenerji.

Foto: Vid Ponikvar

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Robert Hrgota je razkril imena sedmih tekmovalcev, ki bodo v četrtek odpotovali na naslednjo postojanko svetovnega pokala v Lahtiju. S seboj bo odpeljal sedmerico, ki je že nastopila v Zakopanah. Jasno je tudi, da se Timi Zajc v družbo najboljših vrača prihodnji konec tedna v Willingenu.

Anže Lanišek, Peter Prevc, Domen Prevc, Cene Prevc, Tilen Bartol, Žiga Jelar in Bor Pavlovčič so skakalci, ki bodo zastopali slovenske barve v Lahtiju, kjer bosta v soboto in nedeljo naslednji posamični preizkušnji. Na Finsko tako še ne bo odpotoval Timi Zajc, ki na treningih kaže dobre skoke.

Glavni trener Robert Hrgota je po odhodu iz Zakopan še razmišljal o tem, da bi ga morda uvrstil že v ekipo za Lahti, a se je odločil, da Timi doma dokonča priprave in se vrne v Willingenu, kot so načrtovali prvotno. "Takoj po novoletni turneji smo sistemsko uredili, da imamo enega trenerja vedno doma. Da nekdo dela s skakalcem, ki ne odpotuje na tekme svetovnega pokala. Tisti, ki so doma, delajo z Janijem Grilcem. Timi se je po novem letu vključil v pogon. Naredili smo program, ki je bil načrtovan do Willingena. Ta sistem smo kar v redu izpeljali," je Hrgota sporočil, da bo 20-letni skakalec še en teden treniral doma, nato pa se po več kot enomesečni odsotnosti vrnil v družbo najboljših skakalcev na svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Timi Zajc (@timizajc)

Timi Zajc Wisla
Sportal Pri Timiju Zajcu so si premislili
Anže Lanišek
Sportal Ne bo prehiteval dogodkov

"Bolj odločni in rezultati temu primerni"

Zadovoljen je, da gredo skoki slovenskih orlov v pravo smer. Zaveda se, da se kakšen konec tedna še zgodijo spodrsljaji, a je raven skakanja vse boljša. Najboljši v tej zimi je Lanišek, ki je bil v Zakopanah streljaj od zmage. Pred njega se je zavihtel le Norvežan Marius Lindvik, pomembno pa je, da se član SSK Mengeš ni ustrašil vodilnega položaja po prvi seriji in tudi v drugo poletel zelo daleč. Slabši doskok na preveč zasneženi podlagi mu je vzel krstno zmago v svetovnem pokalu, a bo ta ob takšnem skakanju že še prišla.

Glavni trener Robert Hrgota je zadovoljen z napredkom, ki so ga dosegli v Zakopanah. | Foto: Vid Ponikvar Glavni trener Robert Hrgota je zadovoljen z napredkom, ki so ga dosegli v Zakopanah. Foto: Vid Ponikvar

"V soboto smo na ekipni tekmi delali malce napak, v nedeljo pa bili bolj odločni in rezultati so bili temu primerni. S slabšimi skoki smo konkurirali za stopničke, kar me tudi veseli," je dejal Hrgota.

Cene Prevc
Sportal Cene Prevc trpi: Ko je glava edina in največja ovira
Anže Lanišek
Sportal Presrečni Lanišek imel dovolj vsega in naredil, kar je moral narediti

Lanišek vesel, da je zrasel in pridobil samozavest

"Na Poljskem sem užival. V petek in soboto sploh ni bilo tako slabo, a v drugi del nisem nesel hitrosti. Preprosto me ni odpeljalo. Za nedeljo sva z Robijem rekla, da popraviva določene stvari. Več hitrosti sem imel. V poskusni seriji mi je to uspelo. Videl sem, da sem napredoval in zgodilo se je," se je Lanišek dotaknil konca tedna v Zakopanah.

Anže Lanišek se suka okoli najvišje stopničke odra za zmagovalce. Bo nanjo stopil kmalu? | Foto: Sportida Anže Lanišek se suka okoli najvišje stopničke odra za zmagovalce. Bo nanjo stopil kmalu? Foto: Sportida

Nato se je še enkrat spomnil nedelje in svojih tretjih stopničk v tej sezoni svetovnega pokala: "Z moje strani je bilo super. Skakal sem odlično. Po doskoku sem se veselil zmage. A dokler se ne izpiše rezultat, da si prvi, tega ne moreš vedeti. Ne glede na vse težave, ki sem jih imel v Bischofshofnu in Titisee-Neustadtu, sem vesel, da sem zrasel, pridobil samozavest."

Zanimivo pa je, da ima v njegovem srcu večji pomen tretje mesto kot tri druga v Wisli, Innsbrucku in Zakopanah. "Stopničke v Engelbergu mi največ pomenijo. Pred takratnim koncem tedna nisem vedel, ali bom lahko sploh skočil. Nisem mogel počepniti. Hvaležen sem bil, da sem lahko sploh skakal," je dejal Lanišek, ki je imel takrat težave s hrbtom. Tudi v Lahtiju bo osrednji slovenski adut za vidnejše uvrstitve.

Gorazd Bertoncelj
Sportal "Slovo ni bilo poraz, trenerji imamo rok trajanja" #video
Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek na Poljskem poskrbel za nove stopničke
Ne spreglejte