Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
28. 11. 2013,
23.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tim-Kevin Ravnjak snežni žleb slopestyle

Četrtek, 28. 11. 2013, 23.21

7 let, 12 mesecev

Tim-Kevin Ravnjak: Kosti so se zacelile, s polno paro naprej

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tim-Kevin Ravnjak je eden najboljših mladih deskarjev prostega sloga na svetu. Prihodnje leto ga čakajo prve prave olimpijske igre, že čez nekaj dni pa nastop v Ptičjem gnezdu pred 40 tisoč gledalci.

Tim-Kevin Ravnjak je pred kratkim praznoval šele 17. rojstni dan, v svetu deskanja pa pustil že močan pečat. V pretekli sezoni je postal mladinski svetovni podprvak v snežnem žlebu, leta 2012 pa je v isti disciplini stopil na najvišjo stopničko. V isti sezoni je postal tudi mladinski olimpijski podprvak. Čeprav blesti predvsem v snežnem žlebu, pa to ni njegova edina disciplina. "Trenutno mi res bolj ustreza snežni žleb, ker sem ga več treniral in sem boljše pripravljen v tej disciplini, drugače pa zelo uživam tudi v slopestylu, tako da se v prihodnosti ne mislim osredotočiti le na snežni žleb," pravi mladi deskar, ki bo že čez nekaj dni odpotoval na Kitajsko, kjer ga 7. decembra v Pekingu čaka največja tekma kariere: "Prvič sem bil povabljen na tekmovanje Air & Style, ki poteka v sklopu svetovne deskarske turneje TTR in ima šest zvezdic (tekme najvišjega ranga, op. p.). V čast mi je, da sem eden izmed 24 povabljenih deskarjev z vsega sveta. Komaj čakam, da bom tekmoval pred 40 tisoč gledalci na štadionu in milijoni prek spleta."

Tekme v mestnih središčih so v zadnjih letih postale zelo popularne, medijsko so povsem zasenčile tekme svetovnega pokala FIS, večji pa so tudi denarni skladi. Ravnjak po kitajskem nastopu v "Big Airu" odhaja na tekmo svetovnega pokala na Finsko, nato pa še čez lužo v Kolorado. Praznike bo preživel doma, načrti v novem letu pa še niso povsem jasni. "Odšel bom v Kanado ali pa ostal v Evropi in treniral na kakšni skrivni lokaciji. Letošnja sezona je malo bolj tekmovalna, vsi nekaj špekulirajo in spremljajo, kje in kako trenirajo preostali. Sam se bom poskusil izogniti čredi, kjer bodo vsi. Upam, da bom v Evropi našel kaj primernega," pravi Velenjčan, ki ima precej težav z iskanjem primernih terenov za trening: "Za trening v snežnem žlebu so težave po vsem svetu. Nazadnje sem treniral v Saas Feeju, kjer pogoji niso bili najboljši. Upam, da bo bolje na Finskem. Glede slopestyla pa so razmere v Evropi dokaj solidne." To seveda pomeni, da so deskarji ves čas odrezani od doma, kar pa pri mladih, ki še niso končali šolanja, lahko predstavlja določene težave: "Mami je tista oseba, ki me motivira za šolo. Sam bi se težko. Obiskujem srednjo šolo v Velenju, kjer mi grejo profesorji zelo na roko. Pomagajo mi glede planiranja opravljanja izpitov. Šolo imam namen končati, kakor hitro se bo dalo, se mi pa nikamor ne mudi."

V glavi ima kar nekaj novih trikov

Deskarji vsako leto presenečajo z novimi, vrtoglavimi triki, temu trendu pa želi slediti tudi Ravnjak. "Želim se še izpopolniti, tako psihično, fizično, kot na snegu. Letos imam nekaj novih trikov, kar nekaj jih je pa še v glavi in bi jih rad čim prej naštudiral," pravi ljubitelj ekstremnih športov, ki v poletnem času rad rolka, jadra na deski, se ukvarja z gimnastiko: "Letos sem začel sodelovati z osebnim trenerjem Mitjo Bračičem, ki me je dobro pripravil, glede na to, da ni bilo dosti časa za trening, saj sem imel aprila operacijo. Pred lansko sezono sem ugotovil, da imam zlomljeno levo zapestje, in sem se odločil, da sprva končam sezono, nato pa grem na operacijo. En teden pred koncem sezone sem si zlomil še desno roko, tako da so mi s kolka vzeli kosti in jih nadomestili v zapestjih ter dali čez vijake. Trenutno sem malo robot, ampak so zdravniki rekli, da je po šestih mesecih stanje kar dobro. Kosti so se zacelile, tako da grem s polno paro naprej."

Ne spreglejte