Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 8. 2024,
14.20

Osveženo pred

1 ura, 38 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
smučarski tek Therese Johaug

Natisni članek

Sreda, 7. 8. 2024, 14.20

1 ura, 38 minut

"Čutim, da imam še kaj ponuditi v smučarskem teku"

Therese Johaug se vrača: Želja po startni številki na prsih je zelo močna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
Therese Johaug | Therese Johaug je prekinila upokojitev. | Foto Guliverimage

Therese Johaug je prekinila upokojitev.

Foto: Guliverimage

Norveška smučarska tekačica Therese Johaug, ki je na olimpijskih igrah v Pekingu 2022 osvojila tri zlate kolajne, eno pa ima tudi že z iger v Vancouvru 2010, je danes napovedala vrnitev. Kar 14-kratna svetovna prvakinja, ki se je športno upokojila po koncu sezone 2022, namerava nastopiti na domačem svetovnem prvenstvu 2025 v Trondheimu.

Kot glavni cilj za domače SP je Johaug izpostavila olimpijski naslov v teku na 50 kilometrov. "Sanjam o zlatu," je poudarila 36-letna Johaug, ki se je leta 2022 umaknila iz športa, danes pa potrdila, da se v sezoni 2024/25 vrača v tekmovalne vode.

Dopinška afera

Norvežanka, tudi dobitnica velikega kristalnega globusa, je imela pred osmimi leti težave z dopingom. Oktobra 2016 so v njenem telesu zaradi zdravila proti sončnim opeklinam našli prepovedan steroid clostenbol. Prislužila si je 18-mesečni suspenz, zato ni smela nastopiti na zimskih igrah v Pyeongchangu 2018. Na tekmovanja se je vrnila leta 2019 med SP.

"Čutim, da imam še kaj ponuditi v smučarskem teku, želja po startni številki na prsih je zelo močna." | Foto: Guliverimage "Čutim, da imam še kaj ponuditi v smučarskem teku, želja po startni številki na prsih je zelo močna." Foto: Guliverimage

Leta 2022 se je športno upokojila, se kasneje poročila z norveškim veslačem Nilsom Jakobom Hoffo in 17. maja 2023 rodila otroka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Therese (@johaugtherese)

"Čutim, da imam še kaj ponuditi v smučarskem teku"

"Čutim, da imam še kaj ponuditi v smučarskem teku, želja po startni številki na prsih je zelo močna," je na Instagramu zapisala Johaug.

"Po dveh razgibanih letih se želim vrniti na sceno in se znova boriti za lovorike za Norveško," je dodala Johaug, ki je na igrah v Sočiju 2014 osvojila še srebro in bron. Potrdila je tudi, da se bo udeležila domačega SP 2025 v Trondheimu.

Severin Freund konec kariere
Sportal V takšnih vlogah jih ne bomo več videvali
Marit Bjoergen
Sportal Legendarna šampionka zajadrala v trenerske vode
Ne spreglejte