Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 10. 2012,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jurij Tepeš

Četrtek, 4. 10. 2012, 14.32

8 let

Tepeš ne spreminja ciljev, rad bi le skakal dobro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jurij Tepeš je na poletni VN smučarjev skakalcev navdušil. Skupno je osvojil drugo mesto v posamični konkurenci, v kateri je dobil eno tekmo, še dvakrat pa se je uvrstil na oder za zmagovalce.

Končno drugo mesto si je zagotovil oziroma ga je ubranil z osmim mestom v nedeljo v Klingenthalu, na zadnji izmed devetih preizkušenj v posamični konkurenci. Na vzhodu Nemčije so mu v prvi seriji boljši skok preprečile tudi nekoliko slabše razmere. V drugo je spet skočil v slogu celotne poletne sezone. V deseterico se je prebil kar z 22. mesta. Sicer je daleč najuspešnejši slovenski predstavnik na poletni VN.

"Sem zelo zadovoljen, drugače tudi ne more biti. Skoki so bili skoraj ves čas odlični, le vmes sem se na dveh tekmah malo izgubil. Vesel sem, da sem takoj spet našel pravo formo," je dejal Jurij Tepeš, ki pred začetkom najbolj pomembnega poletnega tekmovanja na tako dobre rezultate ni računal. "Bilo je nad pričakovanji. Želel sem si uvrstitev med najboljših 30. Ne glede na to pred začetkom zimske sezone ne spreminjam ciljev. Rad bi dobro skakal, rezultati bodo že prišli. Tak pristop je poleti deloval, upam, da bo tudi pozimi," je priznal 23-letni Ljubljančan.

"Pomemben je skok, ne pa dres"

V zadnji sezoni svetovnega pokala je izmed Slovencev prevladoval Robert Kranjec, naš drugi mož je bil Peter Prevc. Zdaj je najboljši Tepeš, ki pa zagotavlja, da se v reprezentanci ni nič spremenilo: "V ekipi je kot vedno prisotna zdrava tekmovalnost. Vzdušje je super, smo zelo dobra ekipa. Ne čutim nobenega pritiska. Vsi skačemo zelo dobro, razlike med nami so majhne. Danes si zraven, jutri imaš malo smole in že si izven najboljših 30."

Uvedba novih dresov, s katerimi ima mnogo skakalcev težave, prišlo je že tudi do nekaterih diskvalifikacij, Tepešu ne povzroča preglavic. Tudi z manjšo spremembo, ki se obeta čez nekaj dni, si ne beli glave. "Dobro navadil na njih. Imel sem malo sreče, da je bil moj prvi dres zelo dober. Tudi v prihodnje ne pričakujem nobenih problemov. Pomemben je skok, ne pa dres. S tem se ne obremenjujem," je zatrdil Tepeš.

Tako kot večina njegovih kolegov se tudi Tepeš veseli nove pridobitve za slovenski skakalni šport, skakalnic v Planici. Prenovljena "dolina pod Poncami" namreč prinaša kopico prednosti za naše "orle". Ne glede na to pa slednje zdaj čaka predvsem garanje v obliki kondicijskih treningov.

Ne spreglejte