Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 1. 2021,
16.49

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

telemark smučanje Jure Aleš

Petek, 22. 1. 2021, 16.49

3 leta, 3 mesece

Oberjoch/Bad Hindenlang, telemark smučanje

Jure Aleš tokrat brez uvrstitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jure Aleš | Jure Aleš je tokrat končal brez točk. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Jure Aleš je tokrat končal brez točk.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Najboljši slovenski tekmovalec v telemark smučanju Jure Aleš je po četrtkovi zmagi na uvodni tekmi svetovnega pokala v Oberjochu/Bad Hindenlangu v Nemčiji na današnji preizkušnji v disciplini sprint ostal brez uvrstitve. Aleš je odstopil v drugi vožnji. Slovenska predstavnica, 19-letna Maša Štrakl, je po 16. mestu današnjo tekmo končala kot 17.

Jure Aleš
Sportal Jure Aleš sezono odprl na najboljši mogoč način

V ženski konkurenci so Švicarke slavile novo trojno zmago. V ženski konkurenci ni prišlo do presenečenj, rezultat na vrhu razpredelnice je bil celo identičen včerajšnjemu. Zmagala je Amelie Wenger-Reymond pred rojakinjama Martino Wyss in Beatrice Zimmermann. Slovenska predstavnica, 19-letna Maša Štrakl, je končala na 16. mestu.

V moški konkurenci je slavil Švicar Nicolas Michel, drugi je bil Francoz Noe Claye, tretji je bil Švicar Bastien Dayer. Aleš je po prvi vožnji zasedal mesto vodilnega. Z dvema kazenskima sekundama je imel 0,28 sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem Dayerjem iz Švice, ki je tako kot rojak Michel, prejel tri sekunde pribitka. Slednji je za Slovencem zaostajal 53 stotink sekunde.

Ničla zaradi predolgega skoka

V drugi vožnji je ob skoku pristal predaleč in zgrešil vrata v nadaljevanju. "Začel sem kar v redu, v bistvu zelo dobro. Postavitev svojega trenerja sem dobro izkoristil in vodil. V drugo sem dal vse od sebe, a žal malce predaleč skočil, da bi potem v nadaljevanju lahko ujel druga vrata po skoku. Na žalost sem končal z ničlo. Me pa veseli dejstvo, da sem bil vodilen po prvi vožnji, kar kaže na dobro formo. To bom ponovno poskusil pokazati jutri na paralelcu," je sporočil Aleš.

Na sobotnem in nedeljskem tekmovalnem programu so paralelni sprinti, v ponedeljek pa pride na vrsto disciplina klasik. Tekme na Krvavcu, ki bi morale biti od 28. do 31. januarja so odpadle, prav tako ne bodo izpeljali tekem v St. Gervaisu v Franciji 8. in 9. marca. Za zdaj ostajajo na sporedu finalne tekme svetovnega pokala v Švici v Tyhonu.

Urs Kryenbühl
Sportal Po prvih spodbudnih novicah je za nesrečnega Švicarja nastopil trenutek resnice
Ne spreglejte