SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SZS nima denarja za skakalce

1

termometer

 | Foto:
Veliko smo pisali, kako so slovenski skakalci z uspehi razveseljevali slovenske navijače, žalostno pri vsem tem pa je, da SZS nima denarja, da bi v celoti poravnala dogovorjene obveznosti do njih.

Slovenski skakalci od Smučarske zveze Slovenije ne bodo dobili tistega, kar so se dogovorili. Govorilo se je o manjših izplačilih pri nagradah za dosežke v pretekli zimi, zdaj pa so se zle slutnje uresničile. Skakalci so namreč prejeli elektronsko sporočilo, iz katerega je bilo razbrati, da bodo za preboj na stopničke prejeli stoodstotno izplačilo, medtem ko za preostale uvrstitve pol manj, kot je zapisano v pogodbah. "To je žalostno. V bistvu je tako: če si zelo dober, imaš malo, če si povprečen, dobiš enako, a se ti zdi znesek bistveno večji. Pri vseh teh uspehih, ki smo jih dosegali, je to žalostno. Po tako uspešni sezoni sponzorji prihajajo, denarja pa ni. Tega ne razumem," je dejal Jaka Hvala, ki je recimo štirikrat stal na odru za zmagovalce na ekipni tekmi, premierne posamične zmage se je veselil v Klingenthalu, sicer pa se je še petnajstkrat vpisal med dobitnike točk.

Z njim se strinjajo prav vsi skakalci na čelu z izkušenim Robertom Kranjcem, ki je bil naš najboljši v svetovnem pokalu. Po koncu sezone je bil šesti skakalec na svetu, Peter Prevc pa na primer le mesto nižje. Povrh vsega je Prevc osvojil še dve medalji na nordijskem svetovnem prvenstvu.

Bizarno je tudi to, da skakalci sploh še nimajo pogodb za prihodnjo sezono. Ta naj bi bila sicer sestavljena, vendar je še niso dobili v vpogled. Slovenski orli bi radi, da se to čim prej uredi, saj želijo imeti misli usmerjene le k skokom. Lani so v takšnem času že imeli pred seboj osnutek, s katerim sprva niso bili zadovoljni, a so na koncu našli skupni jezik. Ta pa ni imel trdne veljave, saj pogodba ne bo v celoti izvedena. Vsaj kar zadeva nagrade.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin