Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
7. 2. 2019,
11.35

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

Natisni članek

Aare 2019 Ilka Štuhec Ilka Štuhec Maruša Ferk Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin

Četrtek, 7. 2. 2019, 11.35

5 let, 2 meseca

AARE 2019

Svetovna prvakinja še ni izzivala najhitrejše linije

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87
Ilka Štuhec | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ob avstrijski prevladi in konkurenčnem nastopu Ester Ledecke je najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec uradni trening pred petkovo kombinacijo in nedeljskim smukom svetovnega prvenstva v Aareju končala na 17. mestu.

aARE 2019
Sportal Konec vrhunca zime: nasvidenje v Cortini d'Amezzo

Potem ko so se opekle v superveleslalomu, so avstrijske smučarke zobe pokazale na četrtkovem uradnem treningu smuka v Aareju. Najboljši čas preizkusa skrajšane proge je postavila Stephanie Venier (1:02,66), ki je za devet stotink sekunde prehitela prvo favoritinjo kombinacijske tekme, Švicarko Wendy Holdener, sledili sta Avstrijki Ricarda Haaser in Tamara Tippler, peti čas pa je postavila Ester Ledecka. Smukaška prvakinja Ilka Štuhec znova ni izzivala najhitrejše linije, tako da je ob zaostanku 92 stotink postavila 17. čas. Njena rojakinja Maruša Ferk je po drugi strani postregla z najboljšo smukaško predstavo v Aareju in bila z zaostankom 1,19 uvrščena na 23. mesto.

"V bistvu sem relativno zadovoljna. Vem, kje sem bila še malce pregroba, kje sem preveč ubila hitrost, ampak še vedno gre zgolj za trening. So še rezerve in v prihodnjih dneh bom to naredila bolje," je dejala Mariborčanka.

V petek kombinacija, dan D v nedeljo

Za soboto je sicer v Aareju predviden še zadnji trening smuka. Že pred tem s petkovo alpsko kombinacijo (11.00/16.15) dekleta - mimogrede, zadnjič na svetovnih prvenstvih - čaka druga tekmovalna preizkušnja. Najboljša slovenska alpska smučarka je kljub temu, da je pred poškodbo tri kombinacijske tekme končala na stopničkah in osvojila tudi mali globus, v napovedih zadržana. Zaveda se namreč pomanjkanja slalomskega treninga, saj ga, kot rada poudari, narekuje stanje kolen. Vseeno, tako kot predlani, ko je bila po smukaškem delu celo druga, nato pa je odstopila, tudi tokrat stavi na prednost v hitri disciplini.

Okrnjena konkurenca

Petkova tekma bo posebna tudi zato, ker v tej sezoni ni bilo niti ene kombinacijske tekme. Preizkušnja v Val d'Iseru je bila namreč odpovedana, zato je krog favoritinj manjša neznanka, predvsem pa je jasno, da bo konkurenca okrnjena. Na štartu zanesljivo ne bo ne olimpijske prvakinje Michelle Gisin, ki je po poškodbi sezono predčasno končala, ne podprvakinje Mikaele Shiffrin. Izjemna Američanka se je namreč po superveleslalomski zmagi odločila za počitek in nadaljevanje prvenstva v tehničnih disciplinah.

 S prvim uradnim treningom so opravili tudi fantje. Na skrajšani progi Olympia je bil najhitrejši Matthias Mayer (1:18.85), najbolj se mu je približal Hannes Reichelt (+0.28), nato pa so se do petega mesta zvrstili trije Norvežani, Kilde, Jansrud in Svindal. Slovenci so krepko zaostali. Miha Hrobat je zasedel 46. mesto (+2.62), Martin Čater 48. (+2.69), Klemen Kosi 49. (+2.73), Boštjan Kline 60. (+3.44), Štefan Hadalin pa 65. (+3.77).
Sportal Kranjčeva vitranška popotnica z napako
Ilka Štuhec Are
Sportal Štuhčevi proga v Areju všeč in upa, da bo še hitrejša
Nevena Ignjatović
Sportal Škofjeloška znanka na srbski misiji
Ne spreglejte