Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 3. 2011,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rok Flander Rok Marguč paralelni veleslalom

Nedelja, 27. 3. 2011, 16.25

8 let

Šušteršič z novo opremo med najboljše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po slabšem nastopu v Valmalencu so se slovenski deskarji alpinci na finalu svetovnega pokala v Arosi ekipno spet izkazali.

V paralelnem veleslalomu je najstarejši v ekipi Izidor Šušteršič za las zgrešil stopničke, zasedel je četrto mesto, osmi je bil Rok Flander, 11. Žan Košir in 13. Rok Marguč. Brez finala sta ostala Jernej Demšar in Jure Hafner.

Zmagal je Avstrijec Andreas Prommegger, njegov rojak Benjamin Karl je z devetim mestom osvojil svetovni pokal. Pri dekletih je zadnjo tekmo dobila domačinka Fränzi Maegert Kohli. Glorija Kotnik se ni uvrstila v finale, v svetovnem pokalu pa je bila najboljša Rusinja Jekaterina Tudegeševa.

Šušteršič, 34-letni Medvodčan je bil na prizorišču, kjer je slovensko deskanje pred štirimi leti doživljalo najlepše trenutke (Rok Flander je postal svetovni prvak in osvojil še bron), na pragu svoje najboljše uvrstitve v karieri. Potem ko je v osmini finala in četrtfinalu izločil najprej avstrijsko legendo Sigija Grabnerja, nato pa še Flandra (ta je pred tem premagal Koširja), je v polfinalu moral priznati premoč Italijanu Rolandu Fishnallerju. Po prvi vožnji boja za tretje mesto pa je že kazalo, da bo ugnal Švicarja Nevina Galmerinija. Na polovici obračuna je imel lepo prednost, toda v drugem nastopu je, kot da bi se ustrašil svojih prvih stopničk - doslej je bil v svetovnem pokalu najboljši četrti, storil nekaj napak, tako da od zmagovalnega odra ni bilo nič.

"Danes sem se že videl na stopničkah. Ponujala se mi je uvrstitev kariere, a povsem po svoji krivdi sem ostal brez nje. Pred tekmo bi bil zadovoljen z uvrstitvijo med osem, toda zdaj vendarle ostaja grenak priokus. Na razriti progi sem se presenetljivo dobro počutil, a tega počutja nisem stoodstotno izkoristil. Vsekakor pa je to lep dosežek, ki potrjuje mojo dobro formo na koncu sezone. Pred tekmo v Valmalencu sem zamenjal opremo in takoj je bilo videti, da gre forma navzgor. V Italiji se sicer to še ni pokazalo, se pa je tu. Kar nekoliko žal mi je, da se je sezona že končala," je dejal Šušteršič.

Veterana nekateri sicer iz leta v leto odpisujejo, toda sam še ne misli odnehati. "Že pred zadnjo tekmo sem vedel, da bom nadaljeval s kariero, zato zadnji rezultat ni povezan z mojo odločitvijo. Kako naj neham, če se na treningih in tekmah dobro počutim, če uživam. Je pa vprašanje, ali bom naslednjo leto nastopal na vseh tekmah ali le na nekaterih," po zamenjavi opreme še verjame v dobre rezultate Šušteršič.

V seštevku svetovnega pokala je letos od Slovencev najvišje segel svetovni podprvak v paralelnem veleslalomu Marguč, ki je s 3060 točkami zasedel sedmo mesto. Flander jih je zbral 2802 in se uvrstil na deseto mesto, Košir je bil 13. (2994), Šušteršič 21. (1238), Demšar 26. (909), Hafner pa 33. (476). Pri dekletih je Glorija Kotnik, ki je na zadnji tekmi s 17. mestom za las zgrešila izločilne boje, zbrala 1086 točk, kar jo je uvrstilo na 24. mesto.

Ne spreglejte