Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2019,
10.35

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

Stefan Horngacher skoki Planica Planica

Torek, 19. 3. 2019, 10.35

5 let, 1 mesec

Stefan Horngacher

Poljaki na trnih, Planica vse bliže, odločitve še ni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
Adam Malysz | Trener Stefan Horngacher bo v Planici sporočil, ali ostaja s Poljaki ali odhaja. Le redki verjamejo, da bo vztrajal pri njih. | Foto Sportida

Trener Stefan Horngacher bo v Planici sporočil, ali ostaja s Poljaki ali odhaja. Le redki verjamejo, da bo vztrajal pri njih.

Foto: Sportida

Pred smučarskimi skakalci je le še zaključek sezone v Planici, ki bo odgovoril na več vprašanj. Tudi na tega, ali bo Stefan Horngacher še trener poljske reprezentance. Le malokdo verjame, da bo ostal, Poljaki so vse bolj nestrpni, direktor skokov in nordijske kombinacije poljske smučarske zveze Adam Malysz pa ne skriva, da je že govoril z nekaterimi potencialnimi kandidati za prevzem trenerske taktirke.

Stefan Horngacher
Sportal Poljaki nestrpno čakajo Avstrijčevo odločitev

Saga okoli Stefana Horngacherja se vleče že skoraj vso sezono in se bo še nekaj dni. Da se bo Avstrijec, ki Poljake vodi od marca 2016, od reprezentance najverjetneje poslovil, je dalo slutiti že zgolj enoletno podaljšanje po olimpijski sezoni. Čeprav so v poljskem taboru Horngacherju, pod katerim so Poljaki delovali odlično, po lanskem tekmovalnem obdobju ponudili večletno sodelovanje, se je odločil podaljšati le za eno leto.

Že takrat se je namigovalo, da si ga v svojih vrstah po odhodu Wernerja Schusterja želijo Nemci. Horngacher je pred tedni priznal, da je prejel konkretno ponudbo Nemcev in da jo preučuje. Poljaki so njegovo odločitev sprva pričakovali že po svetovnem nordijskem prvenstvu v Seefeldu, nato po norveški turneji, a dočakali jo bodo med poleti oziroma verjetneje po njih v Planici.

Planica
Sportal Planiško velikanko bo preizkusil tudi Cene Prevc

"Če bi želel nadaljevati z nami …"

Čeprav le malokdo verjame, da bo vztrajal s Poljaki, so ti precej jezni predvsem zaradi zavlačevanja. Želeli so, da bi 49-letnik položil karte na mizo že prej, da bi lahko začeli konkretne pogovore s potencialnimi kandidati. Direktor skokov in nordijske kombinacije poljske smučarske zveze Adam Malysz je zdaj za sportonet.pl sicer potrdil, da pogovori z nekaterimi trenerji že potekajo.

Nekdanji odličen skakalec, danes direktor skokov in nordijske kombinacije pri poljski zvezi Adam Malysz je že govoril z nekaterimi potencialnimi Horngacherjevimi nasledniki. | Foto: Sportida Nekdanji odličen skakalec, danes direktor skokov in nordijske kombinacije pri poljski zvezi Adam Malysz je že govoril z nekaterimi potencialnimi Horngacherjevimi nasledniki. Foto: Sportida

"Vse od vrnitve iz Norveške me ljudje kličejo in sprašujejo, kaj bo s Horngacherjem, jaz pa nimam odgovora. Rekel je, da bo odločitev nam in Nemcem sporočil v Planici. Ne vem, ali pred tekmovanjem ali po njem. Če bi želel nadaljevati z nami, bi nam verjetno to že povedal, mar ne?" je nekdanji odlični skakalec dejal, da težko verjame, da se poti Poljakov in Avstrijcev ne bi kmalu razšle.

Planica
Sportal Narava ponagajala Planici in Letalnici bratov Gorišek, obeta se idila

Ne morejo čakati v nedogled

"Želeli bi si, da bi nadaljeval v naši reprezentanci, a v nedogled ne moremo čakati. Povedal sem mu, da se bom pogovoril z določenimi kandidati, a mu ob tem obljubil, da bom počakal njegovo odločitev, preden se odločimo za naslednji korak. Zavedamo se, da bo težko najti trenerja, ki bo nadomestil Stefana," je še dodal Malysz.

"Stefan Horngacher je naš." Kako dolgo še? Odgovora so si želeli že prej, a ga bodo dobili šele v Planici. | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Stefan Horngacher je naš." Kako dolgo še? Odgovora so si želeli že prej, a ga bodo dobili šele v Planici. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Poljski spletni portal še piše, da je trenutno glavni kandidat za prevzem trenerske taktirke Horngacherjev dozdajšnji pomočnik Michal Doležal, med kandidati pa je slišati tudi imena, kot so Ronny Hornschuh, Bernhard Metzler in Schuster.

Ni kaj, na razplet bo treba počakati še nekaj dni ...

 

V četrtek ob 21. uri bodo v oddaji Argument na Planetu med drugim govorili tudi o 50-letnici planiške letalnice. Videli boste zanimivo zakulisje priprav na največje ljudsko rajanje pod Poncami.

Preberite še:

Jože Šlibar Peter Prevc
Sportal Poseben dan za prvega svetovnega skakalnega rekorderja slovenske DNK
Domen Prevc
Sportal Slovenija slavi: izjemni Domen Prevc za desetinko ugnal Japonca!

 

 

 

Ne spreglejte