SiolNET. Sportal Zimski športi
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger
začetek v rusiji, podaljšanje v bischofshofnu ...

Spremembe v olimpijski zimi

0,29

termometer

Anže Lanišek Nižni Tagil
Skakalci bodo sezono prvič odprli v Nižnem Tagilu. Foto: Sportida

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je malenkost revidirala predlagana skakalna koledarja za zimsko sezono 2021/22. Moška sezona se bo, za razliko od zadnjih let, ko so uvod gostili Poljaki, 20. in 21. novembra začela v ruskem Nižnem Tagilu, skakalci bodo po novoletni turneji ostali še en konec tedna v Bischofshofnu, vrhunec bodo olimpijske igre v Pekingu, finale sezone pa bo tradicionalno na letalnici v Planici, ki bo najboljše skakalce gostila od 25. do 27. marca 2022.

Bor Pavlovčič Sportal Od velikih oči do jasnega pogleda

Prvič v 42-letni zgodovini svetovnega pokala se bodo skakalci za uvod pomerili v Rusiji; Nižni Tagil bo kot uvodno prizorišče nadomestil poljsko Wislo, kjer bo karavana nastopila dva tedna pozneje. Vmes bodo imeli skakalci še tekme v Ruki.

V prihajajoči olimpijski zimi je sprememba, da bi po tradicionalni nemško-avstrijski novoletni turneji in zadnjih dveh postojankah v Innsbrucku (4. januarja 2022) in Bischofshofnu (6.) skakalci podaljšali bivanje v Avstriji in bi na isti napravi v Bischofshofnu 8. oziroma 9. januarja izpeljali še ekipno tekmo.

Zimske olimpijske igre so na sporedu od 4. do 20. februarja.

Planica bo tradicionalno gostila zaključek sezone. Planica bo tradicionalno gostila zaključek sezone. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Za konec tri letalnice

Moška sezona se bo končala s tremi letalnicami. Najprej bo od 11. do 13. marca v Vikersundu na sporedu svetovno prvenstvo v poletih, nato pa za konec tekme na letalnici v Oberstdorfu 19. in 20. ter na velikem finalu v Planici od 25. do 27. marca.

NIka križnar ekipna Sportal Slovenska skakalna kraljica brez ovinkarjenja: Rada bi, da bi imel družbo

Nika Križnar bo branjenje velikega kristalnega globusa začela v Lillehammerju. Nika Križnar bo branjenje velikega kristalnega globusa začela v Lillehammerju. Foto: Sportida

Ženski uvod na Norveškem

Skakalke bodo sezono začele dva tedna za skakalci; prve tekme jih čakajo 4. in 5. decembra v Lillehammerju. Ta zadnja leta tradicionalno gosti uvod za skakalke, izjema je bila zadnja sezona, v kateri so Norvežani odpovedali več tekmovanj, med njimi tudi svetovni pokal v skokih za ženske.

Slovenska postojanka sezone na Ljubnem ob Savinji bo 22. in 23. januarja 2022.

Finale sezone bo 26. in 27. marca v Čajkovskem.

Peter Prevc Sportal Peter Prevc bo z razlogom postal bolj siten #video Domen Prevc Sportal Domen Prevc od besed k dejanjem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin