Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
27. 7. 2014,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anna Fenninger Tina Maze

Nedelja, 27. 7. 2014, 9.26

8 let

Smučarska kraljica pričakuje ostre napade na prestol

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša smučarka pretekle sezone, Anna Fenninger, je v krog največjih tekmic v boju z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala vključila tudi predhodnico na prestolu Tino Maze.

''Sezona je bila zelo stresna in naporna, predvsem pa sem imela kot smučarka zelo osredotočene misli. No, šele ko sem se lahko ustavila in povsem umirila, sem lahko razmislila o svojih uspehih in jih začela ceniti. Šele ko človek pogleda nazaj, se zave, kaj mu je uspelo,'' štiri mesece po koncu zadnje in tri mesece pred začetkom nove sezone razmišlja avstrijska smučarska zvezdnica Anna Fenninger, ki je marca visoki v zrak dvignila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, mesec pred tem pa je postala olimpijska prvakinja v superveleslalomu in podprvakinja v veleslalomu.

Simpatična 25-letna prvakinja s Solnograškega priznava, da so ji ob tem po glavi rojile tudi misli o novih ciljih. ''Leta 2015 prav gotovo ne bom mogla braniti naslova olimpijske prvakinje. Na to priložnost bo treba čakati štiri leta. Vsaka sezona je poglavje zase, predvsem pa je po takšni sezoni pomembno, da si smučarka postavi nove cilje,'' poudarja naslednica Tine Maze na smučarskem prestolu.

Dvoboj Maze-Fenninger?

Prav v najboljši slovenski alpski smučarki Fenningerjeva vidi eno od največjih tekmic v boju za veliki kristalni globus v novi sezoni. ''Kar ji je uspelo v predlanski sezoni, je nekaj nadčloveškega. Težko bi se ji postavila po robu z 'le' 1500 točkami,'' je dejala in se ob tem se v pogovoru za Laola1.at poigrala tudi z mislijo o tem, kako močna bo ob vrnitvi v smučarsko karavano Američanka Lindsey Vonn, kot veliki tekmici pa označuje tudi vrstnici Laro Gut in Tino Weirather.

''Pričakujem večje število deklet v boju za vrh in večjo razpršitev točk, kar bo za tekmovalke in gledalce bolj vznemirljivo,'' je dodala Fenningerjeva, ki je že pred tedni zavihala rokave in se lotila priprav na novo sezono, v kateri bo ob svetovnem pokalu visoko merila tudi na svetovnem prvenstvu v ZDA.

Ne spreglejte