Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
18. 1. 2014,
12.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jurij Tepeš Robert Kranjec Jernej Damjan Peter Prevc Peter Prevc

Sobota, 18. 1. 2014, 12.17

8 let

Slovenski orli letijo najdlje. Nova velika zmaga!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S stoodstotnim izkupičkom bo slovenska skakalna reprezentanca odpotovala na olimpijske igre v Soči. Po Klingenthalu je namreč še v Zakopanah pokorila vso konkurenco in osvojila šesto ekipno zmago.

Slovenija v sestavi Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jernej Damjan in Peter Prevc slavi že drugo slovensko zmago v tej sezoni. Naši orli imajo v tej zimi stoodstoten izkupiček. Edina razlika v primerjavi s Klingenthalom je ta, da je Jako Hvalo v Zakopanah zamenjal Damjan.

Ravno Damjan je bil tokrat zelo dobro razpoložen in celo dvakrat skočil najdlje od vseh nastopajočih (134 m/134,5 m). A je imel nekoliko pomoči vetra, tako da sta najboljša slovenska rezultata dosegla Prevc (132/131) in Kranjec (131,5/127,5), ki bi bila prav tako na odru za zmagovalce, če bi bila danes posamična tekma. Odlično je v drugi seriji skočil tudi Tepeš (118,5/128) in dodal tisti pomemben košček v celoten mozaik za šesto slovensko ekipno zmago.

Po prvi seriji sicer ni kazalo, da bo Slovenija osvojila prvo mesto, saj je bila četrta, a so naši orli v drugi stopnjevali skoke in prehiteli druge Nemce za skoraj dvanajst točk, tretji Avstrijci pa so našim fantom gledali v hrbet za kar 26,6 točke. "Fantom čestitke za zmago. Kapo dol. Tekma je bila do konca zelo napeta. Fantje so iz skoka v skok skakali bolje. Uspelo nam je stopiti zaostanek. Vesel sem tega uspeha. Bistvo vsega je, da se naredi tehnično dovršene skoke," je bil trener Goran Janus razumljivo vesel po novem ekipnem uspehu, ki so jih začeli slovenski skakalci dosegati ravno pod njegovim vodstvom.

Z dvema ekipnima zmagama bodo slovenski skakalci tudi favoriti za odličje na olimpijskih igrah v Sočiju, ki se nezadržno približujejo. "Gledamo le na naslednje tekme. Olimpijske igre bodo prišle na vrsto ob svojem času," poudarja Janus.

Jutri je torej nov dan v Zakopanah in nova priložnost za slovenske skakalne uspehe, saj se bodo glavni akterji na smučeh pomerili pred polnim avditorijem še na posamični tekmi.

Ne spreglejte