Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
21. 11. 2013,
9.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andrej Šporn Tina Maze

Četrtek, 21. 11. 2013, 9.43

8 let

Slovenske prošnje vendarle uslišane

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski smučarji se na prve tekme nove sezone v hitrih disciplinah pripravljajo v Vailu, v nasprotju s preteklimi leti pa so jim Američani odprli tudi vrata opevanega smučišča Copper Mountain.

"Menim, da je bilo o tem, kako nam Američani ne dovolijo trenirati v Copper Mountainu, izrečenih preveč ostrih besed in po nepotrebnem prelitega veliko črnila," poudarja Tadej Platovšek, trener slovenske moške ekipe za hitri disciplini, ki je v dodobra okrnjeni zasedbi že od konca preteklega tedna v Vailu. Po njegovih besedah je bil trening do zdaj uspešen, saj so se Andrej Šporn, Rok Perko in Klemen Kosi uspešno spoznali s posebno ameriško snežno strukturo in nanizali kaj nekaj koristnih smučarskih kilometrov.

"Če pogledam malce naokrog, vidim, da so tu prav vse reprezentance. Če bi tudi letos v Severno Ameriko odpotovali tik pred tekmami, bi bili torej v precejšnjem zaostanku. Upam, da se bo ta poteza obrestovala tudi na prvih tekmah. Trening je kakovosten, tako v Vailu kot tudi v Copper Mountainu, kjer pa še čakamo, da pridemo na vrsto tudi za smukaško progo. Fantje izkoriščajo razmere, pomembno pa je, da so zdravi. Tudi Kosi, ki je poleti izgubil kar nekaj kilogramov, je nekoliko močnejši. Dejstvo pa je, da bo moral, če se bo želel resnično posvetiti smuku, dodobra okrepiti svoje telo," dodaja prvi mož slovenskih smukačev, ki bodo v Koloradu ostali do konca tedna, nato pa se bodo preselili v Kanado, natančneje v Lake Louise.

Občutno manjši premik pred nadaljevanjem sezone čaka žensko reprezentanco. Koledar svetovnega pokala namreč prihodnji teden vključuje tri tekme v Beaver Creeku, sicer prizorišču prihodnjega svetovnega prvenstva. Tudi slovenska dekleta se bodo še pred tem iz Vaila podala v opevani Copper Mountain, kjer bo kakovosten trening še kako prav prišel predvsem Maruši Ferk in Ilki Štuhec, ki v novi sezoni pričakujeta smukaški napredek.

V svojem ritmu pa se na nadaljevanje sezone pripravlja prva dama slovenskega smučanja Tina Maze, ki ni skrivala zadovoljstva po prvih zavojih v Koloradu. Prav v njenem taboru so bili lani najbolj prizadeti ob selektivni ameriški politiki določanja vabljenih ekip v Copper Mountain, zato bodo nova pravila igre verjetno prinesla več zadovoljstva.

Ne spreglejte