Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
24. 2. 2013,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Urša Bogataj Urša Bogataj Špela Rogelj Jaka Hvala Peter Prevc Peter Prevc

Nedelja, 24. 2. 2013, 15.58

8 let

Slovenska žensko-moška skakalna naveza padala prehitro

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pričakovanja pred tekmo mešanih skakalnih ekip na SP so bila bistveno večja kot končno osmo mesto slovenske reprezentance. Preveč napak je bilo, da bi lahko računali na višjo uvrstitev.

Cilj reprezentance na tekmi mešanih ekip je bilo šesto mesto, vendar našim skakalcem in skakalkam nekako ni steklo in posledično je bil tudi rezultat pod pričakovanji. Najbolj od vseh se je držala Urša Bogataj, ki je imela v obeh serijah četrti rezultat v svoji skupini. "Uspela sta mi dva dobra skoka, tako da sem zadovoljna s svojo predstavo. Sem uživala na tekmi. Mislim, da smo vsi. Za prvič je uvrstitev v redu, bo pa drugič bolje," je po tekmi dejala Bogatajeva.

Druga predstavnica nežnejšega spola Špela Rogelj je slabo opravila prvi skok, tudi v drugo pa je imela najslabši rezultat med tekmicami: "Noben skok na tekmi ni bil v redu. Poskusni je bil najboljši, vendar žal ne šteje. Vsi smo pričakovali več."

Pod pričakovanji je skakal tudi moški del ekipe. Jaka Hvala se nekako ni ujel z manjšo napravo v Pedazzu in se je lovil tako na treningih kot na posamični tekmi, skoka pa mu nista uspela niti na tekmi mešanih ekip (95,5 in 92 m – obakrat sedma daljava v skupini), zato je manjšo skakalnico že pozabil: "Res nekako nisva postala prijatelja s to skakalnico, kar se je dobro videlo. Skušal sem spremeniti določene stvari pri počepu, vendar je bil na mizi isti 'šmorn'. Žal ni šlo. Gledati moram naprej proti veliki skakalnici. Mislim, da bo tam precej boljše. Veselim se skokov na veliki napravi."

Najbolj utrujen pred nedeljsko tekmo pa je bil gotovo Peter Prevc, ki so ga v soboto po osvojeni bronasti medalji čakale številne obveznosti. Skoka se mu nista posrečila, saj je bil s 96 in 98 metri sedmi oziroma šesti v skupini: "Ni se mi bilo težko pripraviti na tekmo. Po prvih dveh skokih je bilo težko. Pričakoval sem, da bom nadaljeval tam, kjer sem včeraj končal, vendar sem vse občutke izgubil."

Z rezultatom nista bila zadovoljna niti oba trenerja Goran Janus in Matjaž Triplat. "Ob devetih zvečer nas čaka lepši del. Podelitev medalje za Petra. Za moški del lahko rečem, da smo delali napake. Šesto mesto je bilo dosegljivo, vendar ne s takšnimi skoki. Osmo mesto? Tukaj še ne gre za razočaranje. Smo tam, kjer smo," je dogodke na tekmi pokomentiral Janus, Triplat pa dodal: "Urši Bogataj sta uspela dva skoka, sicer pa ni bilo to, kar smo pričakovali. Spet smo delali preveč napak."

Zmage so se veselili Japonci, ki so imeli v Sari Takanaši, Daikiju Itu in Takuju Takučiju zelo razpoložene posameznike, celoto pa je zaokrožila Juki Ito. Prav Japonka Takanašijeva pa je dosegla najdaljšo daljavo dneva, potem ko je pristala pri 106,5 metra. Japonci so na koncu za skoraj trideset točk prehiteli avstrijsko reprezentanco na čelu z Gregorjem Schliereznauerjem, tretji pa so bili Nemci.

Ne spreglejte