Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 1. 2015,
21.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

biatlon Jakov Fak Jakov Fak Teja Gregorin Klemen Bauer Janez Marič Andreja Mali Anja Eržen Lenart Oblak Rok Tršan Urška Poje Uroš Velepec Oberhof svetovni pokal

Torek, 6. 1. 2015, 21.34

7 let, 12 mesecev

Slovenska biatlonska reprezentanca v Oberhofu, a brez ženske štafete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Oberhofu v Nemčiji se nadaljuje sezona svetovnega pokala v biatlonu. Osmerica slovenskih tekmovalk in tekmovalcev je že na prizorišču, a bo nastope začela šele v četrtek.

Danes bodo namreč tekmovanje začele biatlonke, ki se bodo pomerile v štafetah, slovenske tokrat ne bo, saj so v Oberhofu le tri naše tekmovalke. Teja Gregorin, Andreja Mali in Anja Eržen bodo točke lovile v petek, ko bo na sporedu šprinterska tekma, Urška Poje bo prvo nemško postajo letošnjega svetovnega pokala izpustila, ta čas bo tekmovala na pokalu IBU na Poljskem, kolegicam pa se bo nato pridružila v Ruhpoldingu.

Že v četrtek pa bomo lahko pesti stiskali za slovensko moško štafeto, katere postavo bo glavni trener Velepec določil v sredo zvečer. Prvi zvezdnik reprezentance Jakov Fak je zdrav, v odmoru je prebolel manjši prehlad in s četrtkovo tekmo najbrž ne bo imel težav, za štafeto pa kandidirajo še Klemen Bauer, Janez Marič, Lenart Oblak in Rok Tršan.

Slovenska ekipa ima za seboj tekme državnega prvenstva na Pokljuki ter nekaj dni treninga, ki je bil uspešen, naše biatlonke ter biatlonce pa pripravil za dober začetek leta 2015. Glavni trener Uroš Velepec je dejal, da se je izboljšala predvsem natančnost na strelišču: "Streljanje nam je šlo v zadnjih dneh dobro. Po tekmah svetovnega pokala na Pokljuki, kjer streljanje ni bilo uspešno oziroma smo pogoreli na vsej črti, predvsem v streljanju stoje, je zdaj to na kar visoki ravni. Upam, da bodo te občutke obdržali."

V Nemčiji se torej začenja druga tretjina biatlonske sezone. V januarju bosta še tekmi v Ruhpoldingu na Bavarskem in v Atholzu na Južnem Tirolskem. V Oberhofu sta poleg štafetnih preizkušenj na sporedu še šprinterski in zasledovalni tekmi. "Tu smo imeli že vse vrste rezultatov. Slabe, solidne in odlične. Za progo je značilen en ekstremno strm klanec, do strelišča pa vodi izjemno dolga ravnina. To je malce neznačilna proga, ki ti leži ali pa ne. Dobrim tekačem zagotovo ustreza, tako da bi morala Jakovu, Klemnu in Janezu zelo ustrezati," o Oberhofu meni Velepec.

Ne spreglejte