Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 3. 2012,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

biatlon Teja Gregorin Andreja Mali

Petek, 16. 3. 2012, 13.15

8 let

Slovenki prepočasni, Neunerjevi 10. zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Magdalena Neuner je z zmago na zadnjem šprintu sezone povečala prednost pred Darjo Domračevo. Najboljša slovenska biatlonka tokrat ni bila Teja Gregorin, temveč Andreja Malija.

Petindvajsetletna Neunerjeva, ki bo v nedeljo sklenila bogato športno kariero, je na najboljši poti, da po današnji zmagi, že 34. v karieri, osvoji tudi prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Svojo moč je potrdila danes, ko je z izrednim tekom nadomestila dva kazenska kroga, Semerenkova je bila brez kazni, Domračeva pa je morala na krog ob strelišču enkrat. Njena prednost pred Domračevo v skupnem seštevku je zdaj že 67 točk.

"Danes sem se izredno zabavala. Enostavno ne čutim nobenega pritiska več. Seveda pa si za spomin želim veliki kristalni globus zmagovalke svetovnega pokala, ki bi ga rada odnesla domov," je po zmagi povedala Nemka, ki ima že dva tovrstna pokala iz let 2008 in 2010.

Slovenki sta pokazali le povprečen nastop v smučini. Malijeva je z ničlo zaostala 2:08 minute, Gregorinova, roke so se ji zatresle stoje, ko je zgrešila trikrat, pa 2:42 minute. "Po nastopih na svetovnem prvenstvu sem bila že precej izčrpana, vendar sem se motivirala in nastopila najbolje kot znam. Na streljanju leže sem zaradi vetra naredila korekcijo, stoje pa sem počakala zadnji strel in ga zadela. Nikakor nisem hotela v kazenski krog in sem uspela skupaj zadeti vseh deset strelov. Po moški tekmi je zapadlo nekaj snega, ki pa je bil zelo počasen, zato sem imela nekaj rezerve tudi še na progi. Takšen nastop mi daje tudi zelo solidno izhodišče za zasledovalno tekmo, kjer pa vseeno računam z nekoliko hitrejšo smučino in napredovanjem," je tekmo videla Andreja Mali.

"Imela sem bolečine v glavi in oteklo grlo, zato je bil moj nastop že vnaprej vprašljiv. Sicer nimam povišane temperature, vendar sem slab občutek s proge prenesla še na strelišče," pa je razložila Teja Gregorin, ki bo v soboto dobila prost dan in znova poskusila v nedeljo.

Ne spreglejte