Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
29. 5. 2017,
16.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

Natisni članek

Peter Slatnar novosti skoki

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 16.18

6 let, 6 mesecev

Skrivnostni Slatnarjev tekmec je zdaj znan in potrjen

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90
Peter Slatnar | Foto Sportida

Foto: Sportida

V novi sezoni smučarskih skakalcev bodo vpeljali nekatere novosti. Že poleti bodo poskušali kvalifikacije narediti bolj zanimive, v karavano smučarskih skokov pa med drugim prihaja tudi novi opremljevalec smuči.

Podjetje BWT, ki je vodilno na področju vodne tehnologije v Evropi, je že v preteklosti sponzoriralo skakalce, zdaj pa se je odločilo za nov korak. V skakalni svet bo vstopilo še s smučmi.

Smuči bo sicer proizvajal Fischer, BWT pa jih bo le polepil s svojim logotipom.

Tako je Slatnar po Fischerju, ki izdeluje smuči tudi za LöfflerSport 2000 in Fluge.de (za obe znamki proizvaja smuči podjetje S.K.I.), dobil novega tekmeca.

Slatnarjevi čevlji ta teden na skakalnico

Najboljših deset skakalcev v skupnem seštevku si bo moralo na poletnem grand prixu prav tako zagotoviti nastop prek kvalifikacij. | Foto: Vid Ponikvar Najboljših deset skakalcev v skupnem seštevku si bo moralo na poletnem grand prixu prav tako zagotoviti nastop prek kvalifikacij. Foto: Vid Ponikvar Peter Slatnar je že pred časom dejal, da naj bi v karavano smučarskih skakalcev prišle nove smuči in da naj bi lastnik, ki je bil takrat tudi za slovenskega proizvajalca še skrivnosten, želel imeti pod svojim okriljem čim več najboljših skakalcev, ki ne skačejo za Fischer.

"Naredili smo smuči z novo zgornjo oblogo. Pod nogo smo ojačali vse skupaj. Na plastiki je namreč težava, ker so na zaletni smučini bunkice in te poškodujejo podlogo smuči. Poleti je to težava pri vseh smučeh. Na Elanovih smučeh je bila to kronična težava. Lani je plastika kar zdržala. Proti koncu sezone se je tudi nam začelo to dogajati, zato smo ojačali zadevo. Špica je bolj položna," je o novosti na smučeh spregovoril Slatnar.

Slovenski podjetnik pripravlja novost na karbonskih skakalnih čevljih. Ta teden jih bodo preizkusili in računa, da bodo tisti, ki skačejo na njegovih smučeh in jih bodo uporabljali, sredi prihodnjega meseca začeli z njimi trenirati.

Najboljši poleti v kvalifikacije

Ženske skakalke bodo dobile dve ekipni tekmi. | Foto: Vid Ponikvar Ženske skakalke bodo dobile dve ekipni tekmi. Foto: Vid Ponikvar Na nedavnem kongresu Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Portorožu so sklenili, da bodo v poletnem obdobju na tekmah grand prixa preizkušali novost. Odločili so se, da najboljših deset skakalcev v skupnem seštevku ne bo imelo več samodejnega mesta na tekmah. Vsi si bodo morali vstopnico za tekmo priskakati v kvalifikacijah. O tem, ali bodo to novost vpeljali tudi v zimski del sezone, bodo odločali naknadno.

Novosti so tudi v ženskih skokih. Na sporedu bosta ekipni tekmi v Hinterzartnu v Nemčiji in Zau na Japonskem. Za ekipno zmago se bodo nato skakalke udarile tudi na prihodnjem svetovnem prvenstvu, medtem ko na olimpijskih igrah v Pjongčangu te preizkušnje še ne bo.

Moški del poletne sezone se bo začel 7. junija v Kranju, kjer bosta tekmi za celinski pokal. Uvodna preizkušnja grand prixa bo 14. julija v Visli, kjer bo tudi vstop v zimsko sezono. Poljaki bodo morali skakalnico pripraviti za ekipno in posamično tekmo, ki bosta 18. in 19. novembra. Konec sezone bo v Planici med 23. in 25. marcem.

Tudi karavana ženskih skokov se bo ustavila v Sloveniji. Ljubno bo tradicionalno gostilo tekmi 27. in 28. januarja.

Ne spreglejte