Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 3. 2014,
19.21

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Lenzerheide

Petek, 14. 3. 2014, 19.21

3 leta, 5 mesecev

Shiffrinova brez konkurence, kaj se dogaja s Tino?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala na slalomu na finalu svetovnega pokala alpskih smučark v švicarskem Lenzerheideju in potrdila mali kristalni globus.

Druga je bila Švedinja Frida Hansdotter (+1,44), ki je osvojila tudi drugo mesto v slalomskem seštevku. Tretja je bila Avstrijka Marlies Schild (1,66), ki je na tem mestu končala tudi v slalomski razvrstitvi.

Shiffrinova je prepričljivo vodila že po prvi vožnji, saj je imela pred vsemi več kot sekundo in pol prednosti. Hansdotterjeva je na drugem mestu zaostajala 1,56, njena rojakinja Maria Pietilä-Holmner pa 1,70 sekunde. Mazejeva je bila na težkem in dolgem slalomu, ki ga je postavil njen trener Mauro Pini, na repu uvrščenih na 20. mestu (+5,65). Smučala je povsem brez volje in prave motivacije. Na drugi progi potem ni tekmovala, vzrok naj bi bile tudi zdravstvene težave (bolečine v trebuhu).

V finalu je Marlies Schild iz šestega mesta (+2,08) napredovala na tretje, Pietilä-Holmner je nazadovala na osmo, Hansdotterjeva pa je zaostala le za Shiffrinovo. Devetnajstletna Američanka, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju postala olimpijska slalomska zmagovalka, je dva dni po rojstnem dnevu v tej sezoni v tej disciplini zmagala še petič od osmih priložnosti. S tem nizom si je že pred finalom zagotovila mali globus.

"Zjutraj se je počutila slabo. Ne vem, kaj je bilo. Do ogrevanja nisem videl nič, na ogrevanju pa ji je šlo že zelo slabo, zato sem ji rekel, da ji ni treba startati. Vseeno je šla na start in videli smo, kako je šlo. Prvi sem, ki sem za to, da se ne tekmuje, če se počuti slabo, čeprav slalom recimo ni tako nevaren kot smuk," je pojasnil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Tina Maze je lani v Lenzerheideju kronala izjemno sezono z velikim kristalnim globusom, v tej zimi pa je v sezoni, s katero ni bila zadovoljna v svetovnem pokalu, osvojila dve zlati olimpijski medalji. "Mazejeva je zelo utrujena in zelo čustvena. Nikoli je niso premagali tekmice, ampak večkrat čustva. V Lenzerheide je prišla slabo motivirana. Ne zna dobiti motivacije za tretje mesto, kar me jezi. Pred nekaj leti smo pri takih dosežkih skakali od veselja ... Mislim, da je prišel čas, da se umaknem, ali pa funkcioniramo, kot smo doslej," je povedal Massi in o progi dejal: "Sem za take slalome. Šport naj postane šport. Sedaj Pinija kritizirajo, kot so Anteja Kostelića. Če tekmovalke ne zdržijo na progi minuto in pet sekund, naj gredo v drug šport."

Ne spreglejte